​​​

Solvang forsorgshjem

På forsorgshjemmet Solvang i Glostrup er der plads til 28 beboere og 3 på natherberget.​​

Beboerne tilbydes eget møbleret værelse med bad og toilet. Solvangs køkken laver hver dag sund og velsmagende mad, som indtages i den fælles spisestue.

Solvang arbejder på at understøtte Housing First tilgangen. Beboerne tilbydes hjælp og støtte samt råd og vejledning til at blive hjulpet ud af hjemløshed. Personalet på Solvang har en pædagogisk, socialfaglig eller sundhedsfaglig uddannelse. 

Fysiske rammer

Solvang består af beboerværelser, fællesstuer og et værksted. På værkstedet og i den tilhørende have er der mulighed for at deltage i diverse opgaver mod dusør. Hver uge er der faste aktiviteter som tur i svømmehal og andre fællesaktiviteter. Solvang har eget fitnessrum.

Solvang ligger centralt i Glostrup ved Glostrup Hospital, og der går bus til døren. Huset fremstår lyst og venligt med en stor have, hvor man kan slappe af, grille og lave forskellige aktiviteter.

Solvangs forsikring dækker ikke for de ejendele, man selv medbringer.

Natherberg

For hjemløse, der ikke kan eller ønsker at bo på Solvang, er der mulighed for at overnatte på Solvangs natherberg. 

Natherberget på Solvang har 3 sengepladser til kortvarige ophold. Det er et tilbud til hjemløse borgere, som mangler et sted at overnatte. Alle omkostninger ved ophold på natherberget afholdes af brugerens seneste opholdskommune. Natherberget åbner for indskrivning kl. 20.00 og lukker igen kl. 8.00. Der er tilbud om morgenmad til dem. der har overnattet på natherbergene..​


Redaktør