Den Motiverende Samtale er en ikke-konfronterende metode, der i en samarbejdende ånd undersøger og styrker motivationen for forandring og beslutningen om at ændre vaner. Målet med motivationssamtalen er at fremme forandringsudsagn og derved blidt skubbe en person i retning af forandring. Det er en kommunikationsmetode, der har fokus på at fremkalde personens indre motivation for forandring.
Formål:
Formålet med grundkurset er, at deltagerne tilegner sig metoder til, hvordan de kan hjælpe mennesker til at styrke deres motivation i retning af en forandring.
Målgruppe:
Grundkurset henvender sig til professionelle, der arbejder med samtale om forandring af forskellig karakter og/eller socialpædagogisk arbejde. Målgruppen er fagpersoner med pædagogisk, social- og sundhedsfaglig baggrund, der ønsker at arbejde med Den Motiverende Samtale i deres praksis.
Indhold:
På grundkurset vil du blive introduceret til følgende temaer:
- Indføring i metoden
- Forståelse for ånden i den motiverende samtale
- Færdigheder i klientcentreret og motiverende samtale
- Færdigheder i at fremkalde forandringsudsagn og arbejde med forandringsudsagn
- Færdigheder i at arbejde med modstand og ambivalens
- Færdigheder i at arbejde med værdier og styrker
- Introduktion til forskningsresultater og evidens om den motiverende samtale
Form og forventninger:
Undervisningen vil bestå af en vekselvirkning mellem korte teoretiske oplæg, træning og øvelser i metoden og delelementer, samt refleksion over deltagernes egen praksis.
Det forventes, at deltagerne aktivt deltager i øvelser, træner metoden og bidrager med erfaring fra deres praksis.
Litteratur:
Grundbog: "Den motiverende samtale – støtte til forandring" af Stephen Rollnick og William R. Miller, Hans Reitzels Forlag, 2014
Undervisningsdage:
Den 6. november 2019
Den 7. november 2019
Den 3. december 2019
Undervisere:
Kim Bromberg Olsen er uddannet pædagog, og blev i 2015 medlem af MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers) og har en 2-årig kognitiv adfærdsterapeutisk efteruddannelse fra Wattar-gruppen, og er i gang med en Master i voksnes læring og kompetenceudvikling. Kim har været ansat i CFB i 9år, og arbejder med visitation/kortlægning, gruppe- og individuel behandling, samt med undervisning i Den Motiverende Samtale og kognitiv adfærdsterapi.

Malene Munksgaard er uddannet socialrådgiver og har en 4-årig kognitiv adfærdsterapeutisk efteruddannelse fra Wattar-gruppen. Hun er uddannet mindfulness-instruktør og medlem af MINT (Motivational Interviewing Network of Trainers). Malene har været ansat i Center for Forsorg og Behandling igennem en årrække og arbejder med familie-, gruppe- og individuel behandling, samt med undervisning i Motivational Interviewing og kognitiv adfærdsterapi.
Sted:
Center for Forsorg og Behandlings undervisningslokale, Skansevej 2C, 3400 Hillerød. Undervisningen foregår fra kl. 9:00 – 13:00.
Forplejning:
Alle dage vil der være kaffe, the og frugt. Der er ikke yderligere forplejning på grundkurset.
Antal deltagere:
Min. 12 og max. 20 deltagere.
Pris og tilmelding:
Pris: 6.700 kr.
Tilmelding sker via link Region Hovedstadens Kursusportal her