Wolf og Tænkerne

​På denne side kan du læse 7 nedslag fra Wolf-Dietrich Nielsen om nogle af de største spørgsmål vi stiller som mennesker.

​Tre vigtige indlæg

(En tekst fra 11. november 2019 - udgives her første gang)

1. Noget om at alt er relativt

Hvis alt er relativt, er det delvist løgn og delvist sandheden, at der eksisterer noget som helst, og det er komplet umuligt.

2. Hvorfor gør Jesus og Gud ikke mere for jorden?

Første forklaring: Forbrydere skal dømmes når de er døde.

Anden forklaring: Et retfærdighedsspørgsmål.

Tredje forklaring: Det er for at gøre os stærkere til senere liv.

3. Noget om bibelen

Det står i det gamle testamente, at Gud skabte jorden på seks dage, men har han skabt de billioner af planeter, der eksisterer i universet på seks dage?

Lignelsen om de betroede talenter.

Dette er en grovkogt kapitalistisk historie, som ingen steder hører hjemme i kristendommen.

I er jordens salt.

Der var en pointe, som det er muligt, at Jesus virkelig har sagt - det drejer sig om de mennesker, der yder en indsats. det er en rigtig god betegnelse, at sige vi er jordens salt.


Stjernen - november 2019

(de følgende tekster blev oprindeligt trykt i Orions magasin Stjernen i november 2019)

1. Werner Wejp-Olsen & superresistensen

Der var en gang i Politiken en tegneserie, som hed Felix. Jeg tror det var tre gange det skete, i den tegneserie, men jeg kan kun huske to af gangene ordentligt. Han kunne se ud i fremtiden om nogle begivenheder, der skete senere. den første jeg nævner, er: en russisk ubåd, som for mange år siden var på den svenske kyst, hvor det svenske militær tog affære. Jeg nævner ikke andet i dén forbindelse, end at det var Felix og en anden person som var ved den svenske kyst i en ubåd. det var altså ikke russerne der blev angivet, men det skulle forstås på den måde. Det andet drejer sig om mig; han kaldte mig professoren - det var en overvægtig og midaldrende person, som skulle angives at være mig. Det drejer sig om de reformer jeg har lavet på det sidste, som han kaldte for Superresistensen.

2. John Stuart Mill og Utilitarismen

John Stuart Mill påstod, at det var vigtigere at opnå noget, end at føle nydelse, men ikke smerte. jeg kommer nu med et modargument mod dette, og bagefter et argument for, så det kan blive ved og ved at diskuteres. Argumentet imod består af følgende: Når man ikke eksisterer, er der ikke nogen mening med noget, når man har det skidt, er det værre end når man ikke eksisterer, og så er det værre end meningsløst. Når man har det godt, er det bedre hvis man eksisterer, og så er det bedre end meningsløst. Dette var argumentet imod, nu kommer argumentet for:
For visse personer er det fantastisk at få deres ønsker opfyldt.

3. En kritik af Immanuel Kant, der ikke fungerer

Det drejer sig om kritik af den rene fornuft. Hvis man ikke gør ting hensigtsmæssige i forhold til skade, men jeg har fået af vide af en person på Orion, at kritik af den rene fornuft ikke drejer sig om handlinger.

4. En sønderlemmende kritik af Jean-Paul Sartre

Det drejer sig om eksistentialisme er en humanisme: det er Benjamin, der har fortalt mig, at det går hele vejen gennem den afhandling, at han ikke præciserer om humanisme er menneskelighed eller medmenneskelighed. hvis det er menneskelighed, er det ganske klart at eksistentialisme er humanisme, men hvis det er medmenneskelighed, gælder det ikke for forbrydere.

-Wolf-Dietrich Nielsen, efteråret 2019Redaktør