​​

Udgivelser

​Her kan du læse om bogen "Stof til eftertanker". Derudover kan du finde en oversigt over publikationer, som Orion optræder i eller som er skrevet med udgangspunkt i Orions praksis.​

Stof til eftertanker

​Bogen ”Stof til eftertanker” udkom juni 2019 som resultatet af en proces indledt i 2016 hvor der blev sat gang i et projekt om rusmidler i Orion. Projektet handlede i første omgang om at blive klogere på brugen af rusmidler, og hvad det betyder for livet i Orion.  Vi interesserede os for, hvilke tilbud i forhold til rusmiddelbrug der findes til de mennesker, som er Orions målgruppe, og hvilken viden og forståelse tilbuddene bygger på.
 
I løbet af processen opstod ønsket om 'at sætte ord på' og skriftliggøre, for at synliggøre og styrke vores eksisterende praksis og erfaringer, tydeliggøre de dilemmaer vi oplever, og med afsæt i det forhåbentlig komme vigtige skridt nærmere det, som vi undervejs er blevet overbeviste om, at vi gerne vil udvikle videre.
 
Vi håber at bogen vil have bredere interesse i de mange sammenhænge, hvor man forholder sig til mennesker med psykosociale vanskeligheder og samtidigt brug af psykoaktive stoffer.

 Reaktioner

”Jeg har læst den med udelt fornøjelse, synes det er en både klog og smuk bog. Jeres behandling af både stofferne og stofbrugerne er revolutionerende, det er alt for sjældent, man ser en så nuanceret og humanistisk tilgang til dette emne. Man kan kun håbe på at bogen bliver læst de rette steder.” 
Peter Ege, forfatter og tidligere mangeårig socialoverlæge i København, i mail til forfatterne.​

"Stof til eftertanker tilbyder ingen quick fixes og markedsfører ikke en færdig Orion-model, andre kan kopiere – men det er en modig og intelligent bog, alle, der har relationer til mennesker med psykiske vanskeligheder og rusmiddelbrug, kan tage ved lære af. Ikke mindst af den store omhu, hvormed de to forfattere udreder konsekvenserne af sprogbrugen om psykiske vanskeligheder og rusmiddelbrug. Ord betyder noget, og denne bog har større vægt end de fleste."
Christian Ciesla Guld, i anmeldelse i nyhedsbrev fra Dansk Selskab for Psykoscial Rehabilitering.
 
"Jeg kan varmt anbefale denne boken. det er en god fagbok og vi som jobber i feltet, ledere, politikere og studenter kan ta mye lærdom av den på jobben som blir gjort i bo- og rehabiliteringstilbudet Orion. Vi kan alle lære noe av Orions måte å jobbe med mennesker på. Det krever mye faglig trygghet spm profesjonell hjelper å ikke skulle være den som sitter på alle svarene. Å ta beboernes stemme på alvor er viktig, og for meg er netopp dette medvirkning i praksis."
Trine Pettersen, i anmeldelse i det norske Tidsskrift for Psykisk Helsearbeid.

Anskaffelse

Hvis du er interesseret i at købe bogen, koster et eksemplar 179 kr. samt porto og ekspeditionsomkostninger. Du har også mulighed for få tilsendt bogen som pdf uden omkostninger. Du bestiller bogen eller pdf filen ved at skrive til orion@regionh.dk. ​

Orion i publikationer
  • Jensen, P.M. (2018). Stof til eftertanker. Bo- og rehabiliteringstilbuddet Orion​
  • Tønder, E.S. (2017). To til tango men hvilke to. Tidsskrift for Psykisk helsearbeid (3/2017).
  • Vold som udtryksform (2017). Vold og magt og når det ikke går så galt. Konflikthåndtering og voldsforebyggelse i Orion.
  • Den AP Møllerske Støttefond og Realdania (2017). Sociale Mursten. Seks eksempler på arkitektur der gør en forskel for socialt udsatte
  • Jensen, P.M. (2016). Om psykiatriens sygdomsbegreb og hvad det gør. SOCIAL KRITIK (146). 
  • Jensen, P. & Abildtrup, L.T (2015). Psykosocialt arbejde i relationel praksis sammen med mennesker med alvorlige psykiske problemer. SOCIAL- OG SPECIALPÆDAGOGIK. AKADEMISK FORLAG.


Redaktør