Frederik fortæller - ungdomsliv

​Frederik fortæller sin historie og sætter fokus på ungdomsliv

Af Frederik Lindskov Hansen

​flytt
Mit navn er Frederik.

Hele mit liv ændrede sig d. 17 August 2007.

Den aften var jeg ude med mine gamle venner og vi skulle til fest. Men selvfølgelig skulle det jo gå hurtigt, så vi kørte om kap på knallerter. Alle de andre havde en knallert, bortset fra mig. Så da kapløbet skulle starte så satte jeg mig da bar om bag på Simons knallert. Havde jeg jo gjort mange gange før.

Simon og jeg startede med at være på 1 pladsen. Det var jo så indtil vi kom til et kryds lige ved skolen. Kan slet ikke huske noget fra selve den dag. Men fik at vide at Simon og jeg så en bil da vi var ude på midten af det kryds og så er der jo ikke så meget at gøre. Da vi blev ramt røg Simon 4-5 meter op i luften og lå bevidstløs på fortorvet i omkring 2 minutter, men han havde jo heldighvis hjelm på. 

Mit ben sad jo mellem bilen og knallerten, så hele min knogle i benet knækkede helt over. Derefter knallede jeg hovedet 2 gange ind i forruden og så røg jeg 3-4 meter op i luften og lå bevidstløs på fortorvet. Jeg havde ikke hjelm på.

Mine andre venner blev jeg jo helt lamslåede. De vidste ikke hvad de skulle gøre. De gik bar rundt i cirkel og græd og kunne ikke gøre noget. Men de så det jo kun en meter fra dem. Tror sku også jeg ville havde været slået helt ud hvis jeg så sådan noget en meter fra mig.

Der var kun en af mine gamle venner som var okay klar nok til at ringe.

Der var så en af dem som ringede til min gamle bedste ven mors nummer og fortalte hende historien. Da hun hørte det spænede hun over til mit hus og bare hamrede på. Min familie troede som sædvanlig at det bare var mig som skulle pisse af helvedes til. Men da de åbnede døren så de Janni med tårer i øjnene og som så fortalte hvad der var sket med mig.

Da de hørte det kom de så hurtigt de kunne over hvor jeg stadig lå på fortorvet hvor lægerne også var igang med at kigge på mig. Da min mor så jeg lå der så løb hun derhen og så var det som om hendes knæ bar brød sammen. Kan slet ikke bekskrive den følelse hun og min familie havde.

Lægerne sagde at jeg skulle til Gentofte hospital, men heldighvis er Ole/ papfar læge så han sagde at jeg bar skulle direkte ud på Rishospitalet. Der blev jeg så kørt ind til behandling, men takket være Ole så hvis jeg var kommet på Gentofte så ville jeg med stor sansyglihed enten være død eller meget mere psykisk og fysisk skadet.

Den første uge på Rishospitalet var et helvede for min familie. Havde bar ikke særlig stor chance for overlevelse. Det var meget kritisk. Uge efter uge begyndte faren at sænke sig stille og roligt og jeg blev så en måned efter flyttettil Hvidovre hospital til opvågning fra komaen. Jeg havde ligget i koma i lidt over en måned før jeg begyndte at vågne op. Men der var først gået 2 måneder før jeg begyndte at være rimelig klar i hovedet.

Men var rigtig dårlig fysisk og mumlede meget. Var jo helt lammet i venstre side i starten. Først sad jeg i kørestol, så var det gangstativ og så til sidst skulle jeg gå med en skide rollator. Bar så i ved det, det er ikke den der tiltrækker flest tøser.

Nå men tilbragte 5 måneder på Hvidovre hospital og derefter kom jeg hjem, men skulle begynde på en skole for hjerneskadede mennesker som hedder Geelskovskolen (Børneungecenter for Rehabilitering) og den ligger i Virum.

Gik der i et år og der trænede jeg selvfølgelig fysisk. Men også meget med en talepædagog og så trænede jeg skolefag, som Engelsk,Dansk og Matematik.
I en måned dvs Januar i år 2009 arbejdede jeg inde i kbh i min kusine's mands firma.

Derefter så henvist til Vejlefjord her i det mørke jylland. Startede dernede den 2 februar på fjordbo 1. Det er psykisk og fysisk, men nu også meget med at træne sin evne til når man skal bo alene.

Nu idag bor jeg oppe på fjordbo 2 og det er lidt anderledes. Det er mere ang, uddannelse, arbejde, skole og sådan.

Mine forventninger for vejlefjord/ fjordbo 2 er at de skal hjælpe mig igennem mit liv, nu tænker jeg mest arbejdesmæssigt. Jeg er stadig helt tom med arbejde/speciel ungdomsuddannelse. Jeg har snakket meget med pædagoerne og min familie om det og vi tror det muligvis skal være noget med mange mennesker.

Er her efter min ulykke blevet meget snaksagelig og meget social. MEGET!.
Prøvede sidste år at være i praktik i et dagpleje center, men det skulle det ikke være. Så for 2 måneder siden cirka var jeg i praktik i bilka. Kunne nu godt lide det arbejde eller det var okay, men det der egentlig var bedst ved det var en medarbejder Thomas. Ham og jeg havde det så sjovt sammen. Var altid glad når jeg vidste han var på vagt, så det er nok meget om hvilke medarbejder jeg har og hvordan de er. Så ikke nu, men om ikke alt for lang tid skal jeg begynde at prøve nogle forskellige praktikker hvor der er meget af det sociale.

Nu skal jeg fotælle om hvordan min drømmepige skal være.

Af alt af min erfaring så skal det nok ihvertfald være en der bor lidt tæt på. Alle mine andre forhold de har boet mindst en time væk fra mig.

Plus hun skal ikke være sådan en som bliver pisse jaloux og så bar skriver koldt hvis jeg f.eks er på en bar med vennerne eller sammen med nogle veninder og hun så bliver sådan.

Hvordan min drømmepige skal se ud?

Altså har en bekendt som hedder Pernille og hun er sådan en person jeg kunne drømme om. Men hun har kæreste lige pt. Men hun har sagt hun ved ikke hvordan det går mellem dem.

Hvis vi starter med hendes udseende. Hun er blondine med de to mest smukkeste øjne og det sødeste smil. Hun er dejlig tynd med en perfekt little tight ass.

Hun har virkelig også så vidunderlig og virkelig cute stemme. så når man hører hende's stemme så har man bare lyst til at gå hen og så kramme og kysse hende. Plus hun er en virkelig dejlig person og hun er en som man kan snakke om alt med. Fra de gladeste dage til de dårligste og hun kan forstå en.

Det er sådan en jeg drømmer om.

Hvordan tror jeg at min drømme kæreste vil have at jeg er?

Jeg tror at hun vil have at hun føler sig som det allerbedste i "min verden" Hun er sikkert også en person som godt kan lide hvis man sender nogle røde roser til hende, som jeg har gjort.

Tror nu egentlig bar at hvordan hun vil have jeg skal have, det er mange af de samme ting som jeg har det med "min drømme kæreste".

Hvad skal jeg fylde mit liv med?

Jamen sådan som det er lige nu så går jeg jo stadig på Vejlefjord her i det mørke jylland, men med god udsigt. Men skal jo bruge mit liv til at finde ud af hvad jeg gerne vil arbejde med og det er jeg jo igang med at prøve at finde ud af. Men har stadig ikke fundet ud af det helt endnu, men kommer på et eller andet tidspunkt. Ligemeget om jeg er her eller ej.

Senere hen skal jeg jo så muligvis igang med en speciel uddannelse, men er ikke helt sikker på det endnu. Det kigger jeg jo på til den tid.

Det minder mig om vedrørende min erstatning. Når jeg får den så regner jeg med at kigge efter lejligheder lige efter og det skal enten være i kbh eller i lyngby. Det er sku en af de steder jeg gider at bo. Både familie og vennerne begge steder. Men nu må vi jo også lige se hvor meget min erstatning bliver på.

Aner jo selvfølgelig ikke hvordan min fremtid vil komme til at se ud, men vil jo rigtig gerne snart finde ud af hvilket arbejde der passer lige til mig. Så jeg også finder en lækker lejlighed og så jeg finder min eneste ene. En som jeg vil nyde hvert sekund jeg er sammen med hende. Så vi en dag bestemmer at få 2 børn.

Det er sådan jeg vil be om mit liv ender sådan.

Redaktør