Sara har fået overskud

​Viceforstander Tine Kjøller, Waldemarsbo Efterskole, fremhæver det tætte samarbejde med Børneungecenter for Rehabilitering​

- Det er første gang, vi har haft et så tæt samarbejde med en institution som Børneungecentret om en elev, og det har været en god proces. I dag har Sara fået langt mere overskud og bedre overblik, end da hun kom her i august 2009, siger viceforstander Tine Kjøller, Waldemarsbo Efterskole.

 - Vi, dvs. Saras forældre, psykolog Eva Fischer fra børnecentret, Saras kontaktlærer Katrine Aavang og jeg, mødes jævnligt til det, man kunne kalde evalueringsmøder, og vi holder også statusmøder, hvor også andre involverede deltager.

- Processen har betydet, at Sara nu er bedre rustet, både fysisk, fagligt og socialt, til at starte sit voksenliv. Hun er en pige, der er vellidt, og hun har en personlighed, der er med til at afbalancere elevflokken indbyrdes, siger Tine Kjøller.  Hun har vist en stigende grad af selverkendelse og fået dagligdags rutiner ind under huden, så hun nu selv kan begynde at finde løsninger og sige fra, hvis det bliver for meget og uoverskueligt.

- Et eksempel på det er, at Sara selv har bedt om at få flyttet sin rengøringstjans fra torsdag til en anden dag, fordi torsdagen er hård, med både morgenmotion, løb som valgfag og frivillig zumba. Det havde været utænkeligt for et år siden, hvor hun ville være blevet ked af det og træt med rande under øjnene. De trygge forudsigelige hverdagsrutiner samt skolens rammer, har gjort, at Sara kan agere og handle i forhold til sine behov.

- Det er vigtigt, at hun ikke overlades til sig selv og kommer ud i kaos, når hun snart skal ud og stå på egne ben. Derfor skal vi sørge for tæt opfølgning på hendes forløb, siger Tine Kjøller.

Den selvejende institution Waldemarsbo Efterskole ligger i Faxe Ladeplads, kan rumme 65 elever og er eksamensfri. Skolen indgår i et samarbejde med fem andre specialefterskoler på Sjælland og Falster.​


Redaktør