Hjernerystelse

Når et barn eller ung slår hovedet og får en hjernerystelse, forsvinder symptomerne oftest indenfor få uger. Børneungecentret kan hjælpe, hvis symptomerne ikke går væk.

Hjernerystelse eller commotio har også betegnelsen mTBI (mild traumatisk hjerneskade). Symptomer på hjernerystelse kan være fysiske, mentale, følelsesmæssige og adfærdsmæssige. For de børn og unge, hvor symptomerne ikke forsvinder efter en måned, er det vigtigt at hjælpe barnet, den unge og familien videre. Forældrene beskriver en oplevelse af magtesløshed, hvor de har behov for hjælp og højt specialiseret råd og vejledning. Udover at hjælpe familien inddrager vi, efter behov, også daginstitutionen, skolen, fritidsaktiviterne og de øvrige pårørende.

På Børneungecenteret har vi arbejdet med hjernerystelse i 11 år. Vi tror ikke på faste pakkeløsninger, men tager udgangspunkt i det enkelte barn eller ung, deres familie og samlede livssituation. Vi visiterer gratis og "skræddersyer" vores indsatser, som er tværfaglige. Det er primært indsatser fra (børne)neuropsykolog, fysioterapeut og ergoterapeut i tæt samarbejde med vores netværk af eksperter, bl.a. Kommunikationscenteret ift. synsproblematikker.

Kontakt os for mere information - vi visiterer gratis og uforpligtende.