Jespers vellykkede flytning til Blindecenter Bredegaard

​Af Birgit Skov, mor til Jesper

Lørdag den 10. januar flyttede Jesper fra Kalundborg til Blindecenter Bredegaard, hvor han blev meget varmt budt velkommen både af personale og beboere i hus E.

Vi var begyndt tidligt samme dag med at pakke Jespers lejlighed ned, bære møbler og flyttekasser ud i Kenneths store flyttebil. Kenneth er Jespers fætter, så det var en ren familietur. Da Jesper og vi havde sagt pænt farvel til personale og beboere på Jespers nu tidligere bosted, satte vi kursen mod Bredegaard. Aftenen i forvejen havde Jesper sammen med personale og beboere holdt afskeds- og flyttefest med bl.a. pizza ude fra byen.

Med høj musik i flyttebilens førerhus kørte Jesper og Kenneth af sted til den nye adresse. Søster, svoger og mor måtte køre i vores bil. 

Ventet og velkommen
Da vi ankom til Bredegaard blev vi meget venligt og varmt taget imod af både personale og beboere i hus E. Det var tydeligt, at Jespers ankomst og indflytning var vældig godt forberedt fra alle sider. Personalet var velorienteret og meget imødekommende. Alle sagde pænt goddag, deres navn og "velkommen Jesper". Det var rigtig dejligt at mærke, at vi var ventet og velkomne, og at alle var villige til at inddrage os i deres kreds. En dejlig varm og vedkommende atmosfære og ånd, der gjorde, at man følte sig tilpas og "hjemme".

Så gik det ellers over stok og sten med at flytte ind, og på forbløffende kort tid var værelset forvandlet til Jespers bolig. Det blev rigtig godt, synes Jesper, og det var dejligt at mærke, at de nye bofæller kikkede ind og glædede sig med os. Så blev vi ellers trakteret med eftermiddagskaffe og hyggesnak. Jesper fik anvist sin faste plads for bordenden (så hører man til) og hans bofæller drog ham straks med ind i deres fællesskab. Det var for os, hans nærmeste familie, rigtig dejligt og trygt.

Jesper har i mere end 30 år boet i samme omgivelser og med kendt personale, så vi har naturligvis gjort os vore tanker og overvejelser om, hvordan en omplantning ville forløbe; om Jesper ville falde til og befinde sig godt og rigtig meget andet.

Vellykket omplantning
Om få dage har Jesper boet på Bredegaard i en måned. Det har været en travl måned. Han er blevet introduceret til forskellige muligheder i dagtilbuddet, har fået telefon, fjernsyn og gardiner på værelset, pedellen har sat billeder op, mobility er foranstaltet, traveture i parken, tur ned til Fredensborg og så videre. Også fødselsdag har han holdt med flag både inde og ude samt livret (flæskesteg) og lagkage fra køkkenet, fødselsdagsgaver fra flere beboere og selv ledsaget ned til byen for at købe en gave til en anden beboer plus alt det, vi endnu ikke har hørt om. 

Vi kan kun sige, at det var en lykkelig rejse, at Jesper befinder sig godt og at vores frygt for at have valgt forkert er gjort til skamme – omplantningen er lykkedes. Han skal nok gro. Tak for det, Bredegaard. 

Venlig hilsen
​Birgit Skov 

Redaktør