Forflytning

Et forflytningsteam og uddannede forflytningsansvarlige sikrer at arbejdsmiljøet er i fokus på Blindecenter Bredegaard.  

Et godt arbejdsmiljø til alle medarbejdergrupper er i absolut fokus på Blindecenter Bredegaard. En stor opgave i den forbindelse er forflytning af borgere.

Arbejdet med forflytning er organiseret i et forflytningsteam, bestående af fysioterapeut og ergoterapeuter fra Team Syn, Fys- og Ergoterapi og et hold af uddannede forflytningsansvarlige, der arbejder i de forskellige teams på Blindecenter Bredegaard. 

Alle der arbejder på Blindecenter Bredegaard undervises i forflytning og i de synskompenserende teknikker og metoder, der findes. Undervisningen finder sted inden medarbejderen indgår i forflytningsopgaver.

”Ved forflytning af en person forstås en arbejdsmetode, hvor belastningen af hjælperne er reduceret ved, at man glider, drejer, vender, trækker eller skubber i stedet for at løfte. Der kan anvendes forskellige former for tekniske hjælpemidler i forbindelse med forflytning, desuden samarbejder man i videst muligt omfang med personen, der forflyttes, således at dennes ressourcer indgår i processen”. (Kilde: At-vejledning D.3.3)

I alle lejligheder findes en ergonomisk risikovurdering, og, hvor der er behov, en forflytningsplan, som til enhver tid skal følges af personalet. Når forflytningsteamet og de forflytningsansvarlige udarbejder den ergonomiske risikovurdering og forflytningsplanen, vurderer de samtidig behovet for eventuelle hjælpemidler. 
Redaktør