Afprøvning af den seende stok I-Cane i Bredegaards IT-café

​Torsdag d. 12. maj havde Bredegaards IT-café besøg af mobilityinstruktør Susanne Poulsen fra IBOS, som skulle demonstrere I-cane stokken. Dennis, Sabro, Tanja Maj og Michael havde mange spørgsmål og fik afprøvet stokken.

Michael undersøger I-cane stokken sammen med mobilityinstruktør Susanne Poulsen fra IBOS. Synskonsulent Anne Krag fra Bredegaard og Dennis lytter med.

I-Cane er en hvid stok med indbygget højteknologi, som i samarbejde med en smartphone giver brugeren informationer om omgivelserne, som han eller hun ikke kan se på grund af et synshandikap.

 

Sabro havde mange gode spørgsmål til Susanne.
I-Cane Mobilo har to grundlæggende funktioner: Man kan optage en rute, mens man går, og senere få oplysninger af stokken om for eksempel hvor man skal dreje. Og man kan bruge stokken til at få besked om forskellige forhindringer på den vej, hvor man går. Begge dele foregår ved at man lægger en finger på stokkens taktile knap, som med pile giver besked, for eksempel når man skal dreje eller når en sti eller et fortov går nedad. Med brugen af taktil information har høresansen så at sige fri – og kan bruges til anden orientering i omgivelserne.

 

Her er det blevet Dennis' tur til at afprøve stokken.

 

 

Redaktør