Blindecenter Bredegaards køkken er nomineret til De Økologiske Køkkenroser

Otte køkkener i det danske madland er nominerede til at vinde De Økologiske Køkkenroser, som uddeles til de offentlige køkkener i Danmark, der har gjort en særlig indsats for økologien. Blindecenter Bredegaard er ét af de otte køkkener og dét kan vi være meget stolte af!


De otte nominerede er inddelt i fire kategorier:

Centrale- og hospitalskøkkener: 
 Patientkøkkenet og kantinen, Regionshospitalet Randers 
 Køkkenet i DeVika, Nexø Bornholm 

Daginstitutioner, mad til børn og unge: 
 Connie Wipplinger, Madhuset Ørestad skole/kantine, København S 
 Marie Renvald, Børnehuset Skjoldungerne, Lejre 

Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer: 
 Køkkenet, Plejecenter Solterrasserne, Valby 
 Køkkenerne, Vores køkken i Skanderborg kommune 

Sociale institutioner og levebo-miljøer: 
 Ann-Mari Matzen, Margueritten, Snekkersten 
 Køkkenet, Blindecenter Bredegaard, Fredensborg 

Læs pressemeddelelsen her


I løbet af maj måned kommer juryen på besøg. De skal spise med i Spisestuen, og det bliver naturligvis på borgernes præmisser. Juryen skal også vises rundt på Bredegaard og tale med køkkenteamet. Der bliver muligvis også optaget en lille film, som vises på Fødevaredagen den 26. september, hvis Bredegaard er blandt de fire vindere.

I slutningen af juni vælger juryen de fire vindere af årets økologiske køkkenroser. Hvem der har vundet, finder man først ud af på Fødevaredagen den 26. september på Hindsgavl Slot på Fyn. 

Uddelingen af De Økologiske Køkkenroser sker i et samarbejde mellem tre faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, og Landbrug & Fødevarer. 

Mere information om juryens besøg og det videre forløb følger. 



Redaktør