
De otte nominerede er inddelt i fire kategorier:
Centrale- og hospitalskøkkener:
Patientkøkkenet og kantinen, Regionshospitalet Randers
Køkkenet i DeVika, Nexø Bornholm
Daginstitutioner, mad til børn og unge:
Connie Wipplinger, Madhuset Ørestad skole/kantine, København S
Marie Renvald, Børnehuset Skjoldungerne, Lejre
Plejehjem med lokale produktionskøkkener eller levebo-miljøer:
Køkkenet, Plejecenter Solterrasserne, Valby
Køkkenerne, Vores køkken i Skanderborg kommune
Sociale institutioner og levebo-miljøer:
Ann-Mari Matzen, Margueritten, Snekkersten
Køkkenet, Blindecenter Bredegaard, Fredensborg
Læs pressemeddelelsen her. 
I løbet af maj måned kommer juryen på besøg. De skal spise med i Spisestuen, og det bliver naturligvis på borgernes præmisser. Juryen skal også vises rundt på Bredegaard og tale med køkkenteamet. Der bliver muligvis også optaget en lille film, som vises på Fødevaredagen den 26. september, hvis Bredegaard er blandt de fire vindere.
I slutningen af juni vælger juryen de fire vindere af årets økologiske køkkenroser. Hvem der har vundet, finder man først ud af på Fødevaredagen den 26. september på Hindsgavl Slot på Fyn.
Uddelingen af De Økologiske Køkkenroser sker i et samarbejde mellem tre faglige organisationer; Kost- og Ernæringsforbundet, FOA og 3F, der organiserer de køkkenprofessionelle, og Landbrug & Fødevarer.
Mere information om juryens besøg og det videre forløb følger.