Blinfo udrullet på Vendsyssel Teater

Der er fart på partnerskabet med Living IT Lab. Heidi har igen været afsted for at implementere Blinfo; denne gang onsdag d. 15. marts på det nybyggede Vendsyssel Teater i Hjørring. 


Det nybyggede Vendsyssel Teater ligger lige midt i Hjørring centrum.  Bygherren har fra starten tænkt tilgængelighed for synshandicappede ind med ledelinjer og nu også Blinfo, som kort fortalt er talende skilte til blinde og svagtseende.


For at sikre at Blinfo bliver så velimplementeret på teateret som muligt, deltog to synshandicappede personer fra lokalområdet. Her er det Eilif Hejlesen som tester systemet sammen med forretningsudvikler Lasse Korsholm Poulsen fra Living IT Lab.

Her er Eilif Hejlesen og Marlene Pedersen er igang med at teste systemet ved de udendørs beacons. Beacons er små sendere, der via Bluetooth-teknologi sender beskeder til iPhones via Blinfo-app'en. Marlene er i øvrigt konsulent i Dansk Blindesamfunds kreds Vendsyssel.  


Her er to eksempler på beskeder, som beacons sender til Blinfo-appen og derefetr læses op via VoiceOver. Den synshandicappede teatergænger kan fx blive ledt hen til billetsalget og hen til caféen, hvor man kan få menuen læst op. 


Foyeren på Vendsyssel Teater, hvor man fremover som synshandicappet ikke behøver hjælp fra andre. Fra venstre, Marlene Pedersen, konsulent for IT og velfærdsteknologi på Blindecenter Bredegaard Heidi Stener Larsen, projektchef i Teknik & Miljø, Hjørring Kommune Henrik Bøgeskov Lolholm og Eilif Hejlesen. 

Redaktør