Pode-udstyret skal være i orden

Ninasofie fortæller: Hen over jul og nytår (og hele januar måned) er der fortsat blevet kæmpet mod corona-dyret af de gæve medarbejdere, der kan svinge en vatpind. Nogen dage med særlig VIP- belysning.
Det kan være lidt svært at se hvad der sker inde i den mørke mund, så derfor benytter poderne somme tider pandelampe eller mundlygte, som nogen måske har set læger og sygeplejersker på hospitalet bruge.
I Rikkes VIP pode-station var lyset sat til store smil i forbindelse med podning.
Nahid er begyndt at træne

Nahid, som er ekstern bruger i Bredegaards dagtilbud, er startet til træning to gange om ugen i motionsrummet. Det er hun rigtig glad for. Nahid træner med fokus på at forbedre sin balance og træner flere øvelser i gangbarren, hvor hun forsøger ikke at støtte med hænderne. Flere af øvelserne er svære, men Nahid giver ikke op. Nahid har savnet Bredegaard og det er dejligt, at hun er tilbage som ekstern bruger.
Hjemmelavede fuglekugler i Bredegaards Park
Dagtilbuddet har her i januar måned lavet fuglekugler til alle de mange fugle i Bredegaards park. Kri-stina, som er ekstern bruger, hjalp med at sætte kuglerne op.
Tommis vittigheder
Lad Tommi få dig til at trække på smilebåndene – måske endda grine.
Hilsen fra ergoterapeutstuderende
Kære alle på Blindecenter Bredegaard
Det er helt utroligt hvor hurtigt fire ugers praktik bare flyver afsted på Bredegaard. Vi, Cecilie og Lærke, vil gerne sige en stor tak for den varme velkomst, vi har fået af alle her på stedet, helt fra beboere til rengøringspersonale. Vi tager mange lærerige oplevelser med i vores rygsæk videre på uddannelsen, og vi vil længes efter den skønne frokost, når hverdagen igen melder sig. Bredegaard rummer en stor varme, og fantastiske mennesker, som vi sent kommer til at glemme. Vi vil både sende en stor tak ud til de af jer, vi måtte interviewe i Hus B, og DE, men også en stor tak til stedets seje ergoterapeuter, der har haft os som deres skygger.
For mig, Cecilie, har det gjort særligt indtryk, hvor meget jeg rent faktisk tager mit syn for givet. Jeg er ovenud imponeret over hvor godt I alle sammen klarer jeres hverdag! Det har været en stor øjenåbner at opleve verden uden synet som hjælp. Til denne dag, er Lærke stadigvæk dybt forundret over, Michaels evne til at ledsage baglæns ned af en trappe til mobility. Samt hvor dårlige Lærkes bordmanerer bliver, når hun skal spise med blindebriller - aldrig har hun haft så meget romkuglerest tilbage i mundvigene.
Vi kommer til at mindes tiden på Bredegaard med varme tanker og sjove minder. Tak for at dele jeres hverdag med os, det har været en sand fornøjelse.
Varme hilsener Lærke og Cecilie, ergoterapeutstuderende på 2. semester.
Kathrine er i praktik i dagtilbuddet
Kathrine begyndte i praktik i dagtilbuddet d. 17. januar. Under Kathrines praktik skal hun prøve nogle af de forskellige tilbud af. Sabrina og Kathrine fandt hurtigt en fælles interesse i at lave perleplader og perlekæder og det hyggede de sig med sammen en formiddag i dagtilbuddet.
Musikbesøg af Michala Petri og Martin og Lise Cholewa
Den 12. januar havde Bredegaard besøg af Michala Petri og Martin og Lise Cholewa.
De spillede nytårsmusik for os og Martins værk ”Grønlandssuite”, hvor Lise spillede klaver og Michala spillede diverse blokfløjter til. De Spillende Muldvarper har til dels medvirket til Grønlandssuitens tilblivelse under muldvarpernes rejse til Grønland, hvor Martin fandt inspiration til værket. Tania sang også sit nummer ”Imara” og den blev bakket op af Bredegaards beboere og personaler på vores hjemmelavede grønlandske trommer, Lars spillede guitar til og Michala spillede fløjte. Det lød helt fantastisk med Michalas fløjte på Tanias nummer. Tania fik efter koncerten mulighed for at hyggesnakke med Michala i Musikhuset og hun fik mærket på Michalas næse, som fik karakteren aubergine; dejlig blød og lækker.
Tania siger tak for en dejlig dag med kransekage, boblevand og musik. Den slags arrangementer er bare dejlige - dem vil vi gerne have flere af.
Lyt til Michala Petri spille på forskellige blokfløjter
Nicholas hjælper andre - og sig selv
Under sin corona-isolation har Nicholas, som bor i hus C, skrevet en ægte solstrålehistorie til mig.
Nicholas skriver, at der i hus C også bor en beboer, der ofte er ud af reagerende, hvilket påvirker de an-dre beboere rigtig meget herunder Nicholas, som kan blive meget frustreret.
En dag i hus C, hvor Nicholas’ medbeboer var meget urolig, huskede Nicholas på, hvordan personalet nogle gange hjælper den urolige mand, nemlig ved at give ham regnestykker. Og det var hvad Nicholas gjorde og når medbeboeren regnede rigtigt, roste Nicholas ham for det. Så i stedet for at blive frustreret har Nicholas flere gang brugt denne metode til at berolige hans medbeboer og dermed også sig selv.
Nicholas har fået en stor ros fra personalet og det er også bare superflot. Nicholas slutter sin historie med ordene: Vær venlig imod ham og giv ham et regnestykke. Det hjælper.