​​​​​​​​​​

Bredegaard Posten januar 2022

Rigtig godt nytår! I første udgave af Bredegaard Posten i 2022 kan du læse en herlig hilsen fra de seneste ergoterapeut-studerende, om Michala Petris besøg (lyt også til Michala, der spiller blokfløjte) og læs om Nicholas, som har fundet en metode til at hjælpe andre  - og sig selv. 

Vent...


Pode-udstyret skal være i orden 

Rikke poder Ninasofie med VIP belysning
Ninasofie fortæller: Hen over jul og nytår (og hele januar måned) er der fortsat blevet kæmpet mod corona-dyret af de gæve medarbejdere, der kan svinge en vatpind. Nogen dage med særlig VIP- belysning. 

Det kan være lidt svært at se hvad der sker inde i den mørke mund, så derfor benytter poderne somme tider pandelampe eller mundlygte, som nogen måske har set læger og sygeplejersker på hospitalet bruge.

I Rikkes VIP pode-station var lyset sat til store smil i forbindelse med podning.

​Nahid er begyndt at træne 

Nahid er begyndt at træne


Nahid, som er ekstern bruger i Bredegaards dagtilbud, er startet til træning to gange om ugen i motionsrummet. Det er hun rigtig glad for. Nahid træner med fokus på at forbedre sin balance og træner flere øvelser i gangbarren, hvor hun forsøger ikke at støtte med hænderne. Flere af øvelserne er svære, men Nahid giver ikke op. Nahid har savnet Bredegaard og det er dejligt, at hun er tilbage som ekstern bruger.
Kristina har hængt fuglekugler op i parkenHjemmelavede fuglekugler i Bredegaards Park 

Dagtilbuddet har her i januar måned lavet fuglekugler til alle de mange fugle i Bredegaards park. Kri-stina, som er ekstern bruger, hjalp med at sætte kuglerne op. Tommis vittigheder

Lad Tommi få dig til at trække på smilebåndene – måske endda grine. 

​​

Hilsen fra ergoterapeutstuderende

Kære alle på Blindecenter Bredegaard

Det er helt utroligt hvor hurtigt fire ugers praktik bare flyver afsted på Bredegaard. Vi, Cecilie og Lærke, vil gerne sige en stor tak for den varme velkomst, vi har fået af alle her på stedet, helt fra beboere til rengøringspersonale. Vi tager mange lærerige oplevelser med i vores rygsæk videre på uddannelsen, og vi vil længes efter den skønne frokost, når hverdagen igen melder sig. Bredegaard rummer en stor varme, og fantastiske mennesker, som vi sent kommer til at glemme. Vi vil både sende en stor tak ud til de af jer, vi måtte interviewe i Hus B, og DE, men også en stor tak til stedets seje ergoterapeuter, der har haft os som deres skygger. 

For mig, Cecilie, har det gjort særligt indtryk, hvor meget jeg rent faktisk tager mit syn for givet. Jeg er ovenud imponeret over hvor godt I alle sammen klarer jeres hverdag! Det har været en stor øjenåbner at opleve verden uden synet som hjælp. Til denne dag, er Lærke stadigvæk dybt forundret over, Michaels evne til at ledsage baglæns ned af en trappe til mobility. Samt hvor dårlige Lærkes bordmanerer bliver, når hun skal spise med blindebriller - aldrig har hun haft så meget romkuglerest tilbage i mundvigene. 

Vi kommer til at mindes tiden på Bredegaard med varme tanker og sjove minder. Tak for at dele jeres hverdag med os, det har været en sand fornøjelse. 

Varme hilsener Lærke og Cecilie, ergoterapeutstuderende på 2. semester.  

Kathrine er i praktik i dagtilbuddet 

Kathrine begyndte i praktik i dagtilbuddet d. 17. januar. Under Kathrines praktik skal hun prøve nogle af de forskellige tilbud af. Sabrina og Kathrine fandt hurtigt en fælles interesse i at lave perleplader og perlekæder og det hyggede de sig med sammen en formiddag i dagtilbuddet. 
Sabrina og Kathrine hygger med perler

 

Musikbesøg af Michala Petri og Martin og Lise Cholewa  
Den 12.  januar havde Bredegaard besøg af Michala Petri og Martin og Lise Cholewa.

De spillede nytårsmusik for os og Martins værk ”Grønlandssuite”, hvor Lise spillede klaver og Michala spillede diverse blokfløjter til. De Spillende Muldvarper har til dels medvirket til Grønlandssuitens tilblivelse under muldvarpernes rejse til Grønland, hvor Martin fandt inspiration til værket. Tania sang også sit nummer ”Imara” og den blev bakket op af Bredegaards beboere og personaler på vores hjemmelavede grønlandske trommer, Lars spillede guitar til og Michala spillede fløjte. Det lød helt fantastisk med Michalas fløjte på Tanias nummer. Tania fik efter koncerten mulighed for at hyggesnakke med Michala i Musikhuset og hun fik mærket på Michalas næse, som fik karakteren aubergine; dejlig blød og lækker.

Tania siger tak for en dejlig dag med kransekage, boblevand og musik. Den slags arrangementer er bare dejlige - dem vil vi gerne have flere af. 

Michala med sin blokfløjte i musikhusetAlle samlet i spisestuen til musik og sang
Stefan, Lars og MichalaTania og Michala

 Lyt til Michala Petri spille på forskellige blokfløjter


​Nicholas hjælper andre - og sig selv

Under sin corona-isolation har Nicholas, som bor i hus C, skrevet en ægte solstrålehistorie til mig. 
Nicholas skriver, at der i hus C også bor en beboer, der ofte er ud af reagerende, hvilket påvirker de an-dre beboere rigtig meget herunder Nicholas, som kan blive meget frustreret. 

En dag i hus C, hvor Nicholas’ medbeboer var meget urolig, huskede Nicholas på, hvordan personalet nogle gange hjælper den urolige mand, nemlig ved at give ham regnestykker. Og det var hvad Nicholas gjorde og når medbeboeren regnede rigtigt, roste Nicholas ham for det. Så i stedet for at blive frustreret har Nicholas flere gang brugt denne metode til at berolige hans medbeboer og dermed også sig selv.

Nicholas har fået en stor ros fra personalet og det er også bare superflot. Nicholas slutter sin historie med ordene: Vær venlig imod ham og giv ham et regnestykke. Det hjælper.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor