​​​​​​​​​

Bredegaard Posten januar 2023

​I årets første udgave af Bredegaard Posten kan du blandt andet læse om konsulent i Dansk Blindesamfund Jeanette Voer, som besøger Bredegaard en gang om måneden, mindeord om tidligere kollega ergoterapeut Jane Walther Hansen og så har Posten talt med ny beboer Henrik om hvordan det er at bo på Bredegaard. God læse- og lyttelyst. 

Vent...

Få en samtale med Jeanette Voer – konsulent i Dansk Blindesamfund 

Cirka en gang om måneden er Jeanette Voer på Bredegaard. Jeanette tilbyder samtaler med beboere, som er medlemmer af Dansk Blindesamfund. Jeanette er 56 år, gift med Svend fra værkstedet og bor i Espergærde. Jeanette har været konsulent i Dansk Blindesamfund siden 2007.

Hvad kan man så bruge Jeanette til? ”Man kan snakke med mig om hvad der rører sig i hverdagen. Jeg kan fortælle om Dansk Blindesamfunds mange tilbud og aktiviteter, hjælpe med fx at søge legater og hjælpe med at tage kontakt til socialrådgiver og terapeut” fortæller Jeanette og fortsætter ”Man kan snakke med mig om alt muligt – også hvad der kan være svært, når man er synshandicappet. Pårørende er også meget velkomne til at tage kontakt til mig”. 

Konsulent i Dansk Blindesamfund Jeanette Voer

Vil du gerne have en samtale med Jeanette, så kontakt Anne Krag eller Heidi Stener Larsen.

For kun 250 kr. om året kan du blive medlem af Dansk Blindesamfund. Ring til medlemsservice på telefon 38 14 88 44 eller skriv til følgende e-mail: Medlemsservice@blind.dk, så bliver du guidet på vej. 



Hilsen fra ergoterapeutstuderende

​Kære medarbejdere, beboere og brugere 

Så fløj fire uger afsted! Da vi startede d. 12. december, fornemmede vi straks, at Bredegaard var et særligt sted. Vi fik det hurtigt bekræftet, da vi blev mødt med så stor imødekommenhed og hjertevarme. 

Vi vil gerne sige jer stor tak for at give os indsigt i jeres hverdag på Bredegaard. Tak for alle de gode snakke, tak for at lukke os ind i jeres hjem, tak for de gode stunder, tak for de mange grin og god musik. Det har gjort vores praktik uforglemmelig og det er en stor hjælp i vores videre uddannelse.   

Hver dag sker der noget nyt og spædende på Bredegaard og det har været en stor fornøjelse. Pas godt på hinanden, måske ses vi igen - hvem ved? 

Det allerbedste hilsner fra de to ergo-studerende 
Freja og Vikki  

Tommis vittigheder 


​​

Mindeord om Jane Walther Hansen bragt på Ergoterapeutforeningens hjemmeside af Ingelis Arnsbjerg

Jane Walther HansenDet var med stor sorg og en følelse af uvirkelighed, at vi måtte tage afsked med Jane dette efterår efter et kort sygdomsforløb. Jane var et lysende eksempel på, hvad ergoterapi kan udrette udført med hjertet og med et dybt ønske om at fremme et menneskes mulighed for at blive den bedste udgave af sig selv.

Janes ergoterapeutiske virke var fra først til sidst præget af hendes faglige dygtighed, hendes store engagement, og af hendes motiverende og positive sind. Det fik såvel borgere hun ydede sin indsats for, som Janes samarbejdspartnere stor gavn og glæde af.

Jane ydede sin ergoterapeutiske praksis med anerkendelse og respekt for den enkelte, ved at tilbyde, tilrettelægge og tilpasse aktiviteter afstemt det enkelte menneskes interesse, formåen og ressourcer.

Jane blev uddannet ergoterapeut på Skolen for Ergoterapeuter juni 1972 og fik sit første job i Norge, hvor hun ydede en dedikeret indsats for norske patienter. I sin fritid indtog hun den storslåede natur som hun elskede at være aktiv i.

Jane har senere været ansat som ergoterapeut på Rigshospitalet Klinik for Rygmarvsskader i Hornbæk og på Hillerød Sygehus. I 1980 fik Jane en stilling på Bredegård Blindehjem (red.: Blindecenter Bredegaard) i Fredensborg og blev leder af Bredegaards ergoterapi i 1993. Jane gik på pension fra denne stilling på sin fødselsdag d. 25.08.2015.

Jane var en mester i at tage initiativ, organisere, og påtage sig opgaver som blev løst med omhu, indlevelse og dygtighed. Alle som arbejdede sammen med Jane og kendte hende privat ved, hvor hjælpsom og støttende hun altid var.

Bredegaards beboere beskriver Jane med ord som:
  • ”Jane var en sød, rar, omsorgsfuld, kærlig, altid glad og hjælpsom ergoterapeut.
  • ”Jane sørgede for alting fra småkager til den store planlægning”.
  • ”Jane var et kærligt væsen, som man altid kunne gå til for at få ro på og svar på store og små spørgsmål”.
På Bredegaard sørgede Jane for hyggestunder med tid til fordybende samtale, for udviklende og velgørende sansestimulation, wellness, dans og musik. Jane stod for den omfattende planlægning og organisering af sommer- og aktivitetslejre. Her fik deltagerne store oplevelser gennem sang om bål, stavgang, kanoture, fester, og andre højt værdsatte aktiviteter som Jane satte i spil.

Janes fine sociale indføling sikrede, at alle følte sig som en vigtig del af fællesskabet.
Jane var aldrig konfliktsky, men åbenhjertig, direkte i sin tro på afklarende og konstruktiv dialog med afsæt i ærlighed, anerkendelse og medmenneskelighed.

Jeg havde det privilegium at blive ansat af Jane på Bredegård Blindehjem i 1995 -1998, hvorefter jeg startede som selvstændig med min ergoterapeutiske virksomhed Sans og samling. Jeg oplevede i de 3 år, jeg var ansat en helt vidunderlig kollega, som udover at være en faglig inspirator blev min veninde.

Mange skønne oplevelser med Jane vil jeg altid bære med mig. ” Bredgaardsgruppen ”af tidligere ansatte ergoterapeuter og en enkelt fysioterapeut har delt et utal af lækre måltider, kulturoplevelser og samtaler med Jane. Derudover nød jeg vandreture i Gribskov, løbeture i Vejby og gode samtaler over en kop kaffe eller et glas vin med Jane for hun var en rigtig livsnyder og det smittede :) Jane har flere gange givet mig assistance ved afholdelse af mine kurser, hvor hun var faglig inspirator, forplejningsansvarlig, og en skøn værtinde for mine kursister, så også her vil jeg savne hende.

Jane var et lysende eksempel for alle som kendte hende med sin smittende glæde og taknemmelighed for livet. Vi er rigtig mange som er dybt taknemmelige for at have haft Jane i vores liv. Savnet er stort og varigt.

Jeg sender mine varmeste tanker og medfølelse til Janes mand John, datter Rikke, søn Rasmus og børnebørnene Hugo, Herman, Camille, Mads og Bertram. Jane vil altid være med os som et varmt og kærligt minde og hun vil huske os på at leve livet i taknemmelighed over hver eneste dag.

Næste samling i film- og musikklubben d. 31. januar

Kom og vær med når der bliver snakket film og musik i dagtilbuddet hver anden tirsdag kl.15-16. Der ser-veres kaffe, saft og en lille kage. Første samling i 2023 er tirsdag d. 31. januar. Der er plads til max 6, så tilmeld dig først til mølle hos Lisa i hus F.  

Logo i røde og hvide farver med teksten film club

Henrik Appelby Christensen fortæller om at bo på Bredegaard

I sidste uge mødtes jeg med Anne og Henrik i IT-caféen. Jeg ville rigtig gerne snakke med Henrik om hvordan det er at bo på Bredegaard. Henrik flyttede ind i hus B i september 2022. 

Henrik fortæller, at han er glad for at bo i hus B. Henrik kan godt lide at spille skak og det gør han en gang imellem om aftenen. Især Bjørn er meget dygtig og vinder hver gang. Henrik fortæller også, at han var en tur ved Fredensborg slot dagen før sammen med Isabella. Kronprins Frederiks har også en datter, som hedder Isabella, fortæller Henrik.  

Jeg spørger Henrik hvad han laver på arbejdet. ”Jeg sætter skruer i noget til Vestas vindmøller. Jeg er mest hos Pelle og Christina, men til jul var jeg hos Anja” fortæller Henrik, som også kommer til træning. Henrik synes det er godt med det sociale. I år fylder Henrik 60 år og så skal der være fest. 
 
En anden ting Henrik godt kan lide er at cykle. Henrik har sin egen cykel og er rigtig god til det. Henrik foreslår Anne, at når det bliver varmere, så skal de cykle sammen til Humlebæk. Sammen med sin ledsa-ger Pia cykler Henrik i fitnesscentret i Fredensborg. 

Til slut fortæller Henrik mig, at han er glad for maden på Bredegaard. 

Anne Krag og Henrik Appelby Christensen

World Braille Day d. 4. januar 2023


Den 4. januar var det World Braille Day. Det er nemlig manden der opfandt punktskrift, Louis Brailles fød-selsdag. Her er 5 facts om ham: 
  • Louis Braille blev født d. 4. januar 1809 i Coupvray, en lille by uden for Paris.
  • Han blev blind som 3-årig efter en ulykke.
  • Soldaten Charles Barbiers opfindelse, natskrivning inspirerede Louis Braille til at udvikle punkt-skrift. 
  • Allerede som 16-årig opfinder han første version af punktskrift.
  • Louis Braille dør af tuberkulose 43 år gammel.
Husk at Bredegaard har en punktprinter, som kan omdanne almindelig trykt tekst til Braille / punktskrift. Det kan blandt andet være lejlighedssange til fester eller andet, som ønskes omsat til Braille / punktskrift. Bredegaard Posten udkommer også på Braille / punktskrift. Heidi og Anne kan være behjælpelige med at få printet ud. 

Kreativitet i dagtilbuddet

Kristina laver stoftryk på mulepose. Christina hjælper tilKristina laver stoftryk på mulepose

Kristina laver stoftryk på mulepose. Christina hjælper til. 

Jesper smiler over hele hovedet mens han tegner med PelleJacob tegner

​Jacob og Jesper Skov, som er et stort smil, tegner. Pelle hjælper til. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor