Hold 2 på efteruddannelse i neuropædagogik

​Fredag d. 24. marts afsluttede hold 2 efteruddannelsen i neuropædagogik. På festlig vis fik deltagerne overrakt deres beviser.

​Tilbage i maj 2016 kickstartede Blindecenter Bredegaard et efteruddannelsesforløb for samtlige medarbejdere. Til kick-off arrangementet i maj 2016 forklarede forstander Frank Hedegaard, at formålet med at rulle neuropædagogikken ud i hele organisationen, er at give et fælles kompetenceløft, der udover at styrke det socialpædagogiske udgangspunkt, også styrker videndelingen på tværs af organisationen.


Her næsten et år efter, er hold 2 færdige med deres to ugers undervisning inkl. en skriftlig opgave. Grupperne skiftedes til at overrække uddannelsesbeviser til hinanden via et festligt indslag. Her er det Lotte, Morten, Ela og Hanne, som synger en sang om hjernen. 


En gruppe uddelte flag og roser. Undervisningsforløbet er tilrettelagt af University College Nordjylland. Neuropædagogik er ikke nyt på Bredegaard, men det er første gang, man udruller det i hele organisationen. 


Efter et intenst forløb var det rart at være færdig  - med en masse nye viden i værktøjskassen. Sandra Jørgensen, socialpædagog i team F, fortæller "Det har været et super spændende forløb. Spændende fordi det vi har lært, er meget brugbart. Vi har arbejdet konkret med borgere på Bredegaard, og har fået viden, som vi kan overføre direkte i de individuelle planer og i praksis. Ved at vi alle skal igennem uddannelsesforløbet, får vi også et fælles sprog og referenceramme, som er en kæmpe fordel i det tværfaglige arbejde med borgerne".

Den sidste gruppe modtog beviserne med en ordentlig omgang konfetti. Næste hold, hold 3, begynder deres undervisning i uge 17 (og uge 24) og sluttelig skal køkkenpersonalet, rengøring- og driftsteam samt administrationen gennemgå et internt forløb, hvor de skal undervises af Bredegaards egen Karina Lykke Nielsen. 

Redaktør