Projekt Køkkenløftet er i gang

​Onsdag d. 7. juni kickstartede Blindecenter Bredegaard sammen med Københavns Madhus projekt Køkkenløft, som er et 2-årigt udviklingsforløb med fokus på at forbedre måltidet for borgerne, både kulinarisk, men også i forhold til rammerne omkring måltidet. 

​I maj måned besøgte to konsulenter fra Københavns Madhus Blindecenter Bredegaard. Formålet med besøget var, at spise et måltid mad i spisestuen og observere, hvordan en frokost på Bredegaard forløber både i Spisestuen og i et af husene. På baggrund af besøget og skriftligt materiale, har madhuset udformet en rapport og vurderet Bredegaard ud fra 5 "løfter": 

  • Kulinarisk kvalitet
  • Råvarekvalitet
  • Respekt for måltidet
  • Den rette mad til de rette mennesker
  • Ansvar og arbejdsglæde 


Onsdag d. 7. juni kickstartede vi projektet med et totimers fællesmøde for alle medarbejdere. Marianne Mollerup og Pia Haaning Rasmussen fra Københavns Madhus præsenterede rapportens indhold. De gav os en status og en række forslag til mulige udviklingspotentialer. Overordnet gør vi det allerede rigtig godt! Med en samlet score på 64 % ud af 100, er vi allerede et godt stykke over middel på alle parametrene. Status pt. er, at køkkenet bl.a. laver rigtig meget mad fra bunden, udarbejder en varieret menuplan og er gode til at bruge sæsonens råvarer. Vi har en økologiprocent på 87 % og en rolig og omsorgsfuld stemning omkring måltidet. Det var spændende, lærerigt og også lidt grænseoverskridende, at høre hvad Københavns Madhus har observeret. Af udviklingspotentialer blev der snakket meget om vores spisestue, som kan fremstå en smule urolig i frokostpausen. Rigtig mange mennesker besøger spisestuen i den time frokosten serveres. Københavns Madhus havde mange gode idéer til hvordan vi kan strukturere frokosten anderledes fx ved en anden indretning, værtsskaber ved hvert bord og mulighed for at spise sin frokost et andet sted. Konsulenterne fra Københavns Madhus gjorde meget ud af at fortælle, at det er vigtigt, at vi kun arbejder med det, der giver mening for Bredegaards beboere og brugere. 

Fællesmødet i onsdags var et kick-off til et 2-årigt udviklingsforløb, der involverer på tværs af organisationen; både køkkenpersonale, ledelse og måltidets værter som fx pædagogisk personale, plejere mv. Vi glæder os meget til at komme i gang!
Redaktør