Menuen i kom maj du søde milde

​Menuen for maj måned er nu klar. Vi skal fejre fødselsdage og helligdage,  og vi skal med frikadellen en tur rundt om jorden. 

Menuplan maj 2017


Åben menuplanen som særskilt fil ovenfor eller se den nedenunder.


UgedagDatoMenu
MandagFørste

Dagtilbuddet er lukket.

Brunch.

Anettes fødselsdags ønske middag.

TirsdagAndenGrøntsags lasagne serveret med salat.
OnsdagTredje

Beuf saute stroganoff serveret med kartoffelmos.

Ønsket af Søren.

TorsdagFjerde

Tortilla med grønt og hakket kød. Serveret med revet gulerodssalat med græskarkerner.                        

Ønsket af Alexander og Christina.

FredagFemtePulled and serveret med coleslaw og ovnstegte kartofler.
LørdagSjette

Frankfurter pølser med makaroni, grønt og høvlet parmesanost. Ønsket af Jesper L.

Lørdagsdessert: frugtsalat med råcreme.

Ønsket af Tanja T.

SøndagSyvendeRoastbeef serveret med flødekartofler.
MandagOttendeFlæskestegs sandwich med agurkesalat og hele molevitten. Ønsket af Simon.
TirsdagNiende

Tanja Majs fødselsdag ønske middag.

Fiskefilet med kartofler og varm remouladesauce.  Rundstykker til morgen i huset. Gammeldags mormor æblekage med knase rasp og flødeskum serveres i huset til aften.

OnsdagTiendeKøbenhavns Madhus kommer på besøg. Skipperlabskovs a la Brødrene Price.
TorsdagElvte

Buffet.

Varme hveder til aften i huset.

Store Bededag startede med at hedde "ekstraordinær almindelig bededag". På Store Bededag spiser man varme hveder, det er en skik som kan dokumenteres tilbage til midten af 1800-tallet.

Hvornår er det Store Bededag? Store Bededag falder altid fjerde fredag efter påske.

Hvorfor varme hveder? Store Bededag var i gamle dage en arbejdsfri bede og bodsdag. Derfor skulle bagerne også have fri og kunne derfor ikke bage brød på selve dagen. Derfor bagte de hveder aftenen før, som folk så kunne købe og varme dagen efter.

Fredag

Bededag

Tolvte

Porretærte serveret med kold skinke.

Salat med gulerodsstave og peberfrugter.

Ønsket af Dennis.

LørdagTrettendeLangtidsstegt okseklump i skøn sauce serveret med grønt. Lørdagsdessert: chokolademousse. Ønsket af Tanja Maj.
SøndagFjortendeFranks fødselsdags ønske middag.
  FRIKADELLENS TUR RUNDT OM JORDEN.
MandagFemtendeKeftedes: græske frikadeller serveret med tzatziki, græsk salat og dejlige kartofler. Ønsket af Alexander.           
TirsdagSekstendeFishcakes: asiatiske fiskefrikadeller serveret med agurkesalat og jordnøddesauce.
OnsdagSyttendeSvenske køtbullar med lingon tyt og mos.                                           
TorsdagAttendeFalafel: egyptiske frikadeller serveret med humus, salat og fladbrød.
FredagNittendeAmerikansk frikadelle sandwich med chilisauce.                                               
LørdagTyvendeDanske mormor frikadeller med stuvet kål og kartofler. Lørdagsdessert.                      
SøndagEnogtyvendeAlbondias: spanske frikadeller i tomatsauce serveret med saltbagte kartofler.
mandagToogtyvendeGrønsagsgratin. Ønsket af Ulla.
TirsdagTreogtyvendeKylling i karry med ris.                                            
OnsdagFireogtyvendeBlæksprutter på flere måder serveret med urtedressing og pastasalat.  

Torsdag

Kr. Himmelfartsdag

Femogtyvende

Brunch.

Medisterpølser med stuvet grønt og kartofler.                                    

FredagSeksogtyvende

Dagtilbuddet er lukket.

Pariserbøf med det hele. Ønsket af Søren.

LørdagSyvogtyvendeMadpandekager med forskelligt fyld. Lørdagsdessert: mandelbudding med kirsebærsauce.
SøndagOtteogtyvendeSvensk pølseret.
MandagNiogtyvendeBuffet.
TirsdagTredivteLakseret med aioli serveret med kogt perlebyg.
OnsdagEnogtredvteMulligatawny: skøn kraftig karrysuppe kogt på høne, serveret med dejligt brød.


Redaktør