​​​

Systematisk test af medarbejdere - COVID-19

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at ikke-vaccinerede medarbejdere i pleje- og sundhedssektoren bliver testet en gang om ugen, og at vaccinerede medarbejdere bliver testet indimellem. Det er op til ledelsen på det enkelte tilbud, om medarbejdere tilbydes systematisk test for COVID-19 på arbejdspladsen. 

Test for COVID-19 er et vigtigt element i at forhindre smittespredning blandt vores beboerer, brugere og personale. Derfor kan du som medarbejder i Region Hovedstaden altid blive testet efter aftale med din nærmeste leder. 

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at ikke-vaccinerede medarbejdere i pleje- og sundhedssektoren bliver testet to gange om ugen, og at vaccinerede medarbejdere bliver testet en gang om ugen.

Det er op til ledelsen på det enkelte tilbud, hvorvidt medarbejderne ​tilbydes test for COVID-19 på arbejdspladsen.

​Egne podere på tilbuddet 

Det er op til det enkelte tilbud at fastlægge, hvilke(n) dag(e) i løbet af ugen hvor medarbejderne kan blive testet. 

Svar på testen

Du skal se dit testsvar på sundhed.dk. Svaret vil også blive sendt til den praktiserende læge.

Hvis du har symptomer

Hvis du har symptomer på COVID-19 - eller er blevet bedt om at blive testet i en smitteopsoring - skal du kontakte din læge og din leder og aftale nærmere om test. 

Du skal ikke benytte systematisk test, hvis du har symptomer. 

Spørgsmål og svar

Her kan du finde svar på en række spørgsmål om corona-test af ansatte med borgerkontakt.


Hvorfor anbefales ikke-vaccinerede medarbejdere at blive testet regelmæssigt?

​Regelmæssigt test to gange om ugen anbefales for at passe på beboere og brugere af tilbuddet. Og for at opdage eventuel smitte hurtigt.Gælder det stående tilbud om at blive testet efter aftale med nærmeste leder? stadig?

Ja, test er et vigtigt element i at mindske smitterisikoen. Alle medarbejdere kan fortsat blive testet, hvis det er aftalt med nærmeste leder. Hvem kan blive testet systematisk?

Alle medarbejdere, herunder studerende, elever og vikarer, på tilbuddene i Den Sociale Virksomhed kan benytte tilbuddet om at blive systematisk testet for COVID-19.Er det frivilligt at blive testet?

​Ja. Systematisk test af personale i Region Hovedstaden er et tilbud, som skal beskytte medarbejdere, beboere og brugere af vores tilbud. Derfor opfordrer den regionale og lokale ledelse til, at medarbejderne tager imod tilbuddet. Skal jeg gå på arbejde, mens jeg venter på mit svar på den systematiske test?

Ja, du kan godt gå på arbejde, mens du venter på dit svar fra den systematiske test. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du får selv de mindste symptomer på COVID-19 (feber, tør hoste, vejtrækningsbesvær), skal du testes igen og ikke vente på den næste systematiske testtid. Hvad gør jeg, hvis min test viser, at jeg er smittet?

Hvis din test viser, at du er smittet med COVID-19, skal du blive hjemme og orientere din leder, så der kan foretages smitteopsporing der, hvor det er relevant. 

Ved forværring af symptomer skal du ringe til din læge.Hvad er teststrategien, hvis der påvises smitte på tilbuddet?

Hvis der er påvist smitte på tilbuddet, påbegyndes udbrudshåndtering. 
Borgere og personale bliver testet efter Den Sociale Virksomheds vejledning i samarbejde med Akutberedskabet og Styrelsen for Patientsikkerhed. Hvordan bestiller man tid til den systematisk test?

Der skal ikke bestilles tid til test. Du kan enten blive testet i et testcenter eller på arbejdspladsen, hvis ledelsen har besluttet at tilbyde det. 
Hvis du kan blive testet på din arbejdsplads, er det op til det enkelte tilbud at fastlægge, hvilke(n) dag(e) i løbet af ugen, hvor medarbejderne kan blive testet. 
Husk at medbringe sundhedskort, når du skal testes.Hvor kan man blive testet henne?

Du kan blive testet i et testcenter eller på tilbuddet, hvis ledelsen har besluttet at tilbyde systematisk test på din arbejdsplads.Er det en blodprøve eller podning i svælg?

Den systematiske test er podning i svælg.Hvad hvis jeg misser at blive testet, fordi jeg ikke kan gå fra arbejdet?

Så vidt muligt vil din nærmeste leder sørge for, at du kan deltage i testen, men er det ikke muligt, skal du aftale en ny mulihged for at blive testet med din nærmeste leder.Hvordan får jeg svar på min test?

Svaret på din test finder du på sundhed.dkHvem står for testen?

Det er uddannede podere, der står for testen i Den Sociale Virksomhed.Hvilke værnemidler vil det personale, der tester os, være iført?

Poderne vil være iført de anbefalede værnemidler (visir, maske, dragter samt handsker)Hvordan behandles mine personoplysninger?

Vi behandler oplysninger om dig for at kunne identificere dig i forbindelse med prøvetagningen og for at sikre, at du får det korrekte prøveresultat. Oplysningerne er bl.a.:

  • CPR-nummer
  • Sygesikringsgruppe
  • Tilknytning til praktiserende læge
  • Svar på din test

Oplysningerne opbevares i regionernes fælles prøvebestillingssystem WebReq og anvendes i forhold til tidsbestilling og undersøgelse for COVID-19. Oplysningerne videregives til din praktiserende læge, dvs. oplysninger om, hvorvidt din prøve er positiv eller negativ. Derudover videregives oplysningerne til Statens Serum Institut samt Sundhed.dk med henblik på, at du kan se dit testresultat her.
Det juridiske grundlag for behandlingen af dine personoplysninger i forbindelse med systematisk test for COVID-19 kan findes på retsinformation.dk:

Se bekendtgørelse om behandling af personoplysninger i forbindelse med systematisk test for COVID-19Skal jeg testes, hvis jeg er vaccineret?

Medarbejdere i pleje- og sundhedssektoren, der er færdigvaccineret, anbefales ifølge Sundhedsstyrelsen at lade sig testet indimellem. Redaktør