Filmpremiere og royalt besøg


Det at få lavet en film om Geelsgårdskolen er noget ganske særligt.​
Det har været en meget spændende proces at følge. 

En fotograf kommer udefra og skal i løbet af relativ kort tid forsøge at leve sig ind i, hvad det er, der sker her på skolen. Grundlæggende en meget, meget vanskelig opgave, fordi det synes ganske umuligt at få fat i dybden af den faglighed, der danner grundlag for arbejdet. Det blev ikke fotografen Ireneusz Cyraneks primære opgave - han skulle ikke lave film for fagfolk som et input i en eventuel efter- og videreuddannelse. Han skulle lave en film, hvor han fik beskrevet, hvad lige netop han - som udenforstående - så, når han besøgte Geelsgård.

Ireneusz blev begejstret - Ireneusz blev "høj" af at opleve vores skole. Samværet, fagligheden, engagementet, ligeværdet, livsglæden - "bobler på skolen" og "bobler ind i filmen". Det er blevet en meget smuk film - som kan ses ved at klikke på dette link.

PREMIEREN blev jo storslået - filmen i sig selv, elevernes koncentration og optagethed, de mange gæster, hallens smukke udsmykning, receptionens gode servering og afslappede form, men netop også: Hendes Kongelige Højhed Kronprisesse Marys tilstedeværelse.

For udenforstående kan det måske synes mærkeligt, at én gæst kan få så stor betydning for hele oplevelsen. Musikeren Peter Bastian skrev engang, at ændringen af bare én tone i en symfoni ændrer hele symfonien. Tænk, hvis 4. tone i Skæbnesymfonien lå én oktav over det den gør. - Jo, Kronprinsessen ændrede hele symfonien ved sin tilstedeværelse. Hendes kontakt med eleverne var virkelig udtryk for en empati og et gå-på-mod, som er sjældne gaver. En FLOT oplevelse.

Receptionen - skrev jeg - fik en afslappet form. Ja, Kronprinsessen gav sig god tid og gav virkelig mange mulighed for at få en samtale. Herligt at opleve.

Den 25. september 2009 blev en rigtig fin Geelsgård-dag!

Preben Hald
skoleinspektør 


Redaktør