Godt samarbejde og god stemning

"Hvorfor Kamager? Da vi så Kamager første gang, så vi et dejligt lyst område med lavt byggeri og en helt vidunderlig have med stisystem rundt om husene. Personalet var imødekommende og virkede til at have de faglige egenskaber, vi satte pris på", fortæller Helle Fürstling.


Helles søn Michael bor på Kamager:
Hendes søn Michael Fürstling er 32 år gammel og har boet på Kamager siden 2006. Han kommunikerer med kropssprog, mimik og lyde.

- På Kamager var der en dejlig stemning, hvor alle hilste på hinanden. Vi blev taget meget godt imod og følte os velkomne. Michael – ja, han drønede rundt, og vi var ikke i tvivl om at han syntes stedet var spændende.

- Alt dette har ikke ændret sig gennem årene. Når vi idag besøger Michael, vil han altid vise os rundt. Han elsker at gå rundt på de lyse fællesområder og på stien omkring husene, og fortæller os helt på sin egen måde om hvordan han trives.​

Det bedst mulige sted
Da Michael var 15, begyndte Helle og Freddy Fürstling at tænke på den dag Michael skulle flytte hjemmefra, og brugte lang tid på at se på bosteder rundt om i landet.

- Vores forventninger var store, det indrømmer vi. Vores søn skulle have det bedst muligt. Vi var fuldt afklarede med, at det ikke kunne blive det samme som at bo hos sine forældre.

Michael er en meget venlig og følsom mand, som bliver påvirket hvis hverdagen ikke er genkendelig, og det stillede nogle særlige krav til det sted, han skulle bo:

Den største bekymring lå i om der var nogen i Michaels fremtid, der kunne og ville tage sig tid til at se Michaels mest følsomme områder, da dette kræver indsigt, forståelse og tålmodighed. Kamager blev det tilbud, der opfyldte de fleste af de krav, vi havde på vores søns vegne.​

Et godt liv for Michael kræver samarbejde
Nu har Michael boet på Kamager i over seks år, og det er blevet hverdag. I hverdagen er det vigtigt med et godt samarbejde mellem forældre og personale, så forventninger og krav kan imødekommes.

- Nogle af de bekymringer vi har som forældre er altid hvordan vores søn har det, og hvordan han har haft det siden vi var her sidst. Derfor er det rart når vi kommer på Kamager, at vi får de oplysninger om, hvordan det går ham, som vi har brug for som forældre – så vi ikke skal bekymre os unødigt.

- Når man som forældre følger sin voksne søn over tid, oplever vi hvordan pædagogiske retninger skifter ved ny ledelse, nye medarbejdere og så videre. I forhold til da Michael flyttede ind er personalet i dag bedre gearet til, at forældre har en større rolle end tidligere, og at alt ikke bliver overladt til bostedet.

- Og omvendt – som forældre skal vores krav til personalet også være realistiske. Der skal være en åben dialog begge veje, siger Helle Fürstling. ​


Redaktør