Jeg bestemmer selv det meste

​Merete Dahl-Larsen - Mette blandt venner - er 55 år og har boet på Kamager siden 2012. Hun har ventet spændt i flere dage på at fortælle om, hvordan det er at bo her, og lyder som om hun nøje har forberedt sin mening om botilbuddet:


​-  Jeg synes det er godt at bo på Kamager!

- Jeg boede på Jonstrupvang før jeg flyttede til Kamager, og ventede længe på at komme herud. Der er lang venteliste her.

- Jeg kan godt lide, at man kan bestemme selv, og at man skal ud om dagen på arbejde. Men man bestemmer ikke alting selv - hvornår man skal i seng, det bestemmer de!

"Bestemmer du ikke selv, hvornår du vil have hjælp til at komme i seng?"
- Joh... siger Mette, og skynder sig at skifte emne:
- Vi får ikke bad hver dag, fordi der ikke er personale til det.

"Ville du gerne tiere i bad?"
- Det er der ikke ressourcer til!

"Hvad med de andre, der bor her - kan du lide dem?"
- De andre, der bor her på Kamager, er glade! Der er ingen, jeg ikke kan lide. Men jeg er især gode venner med Kirsten, siger Mette.

Musik, kunst og festhatte
Der skal gerne ske noget i Mettes liv. Udover at være på dagtilbud hver dag, blandt andet på Jonstrupvang, er hun to aftener om ugen i Lavuk – en klub for voksne udviklingshæmmede, der f.eks. arrangerer kunstudflugter til Louisiana.

Mette er heller ikke meget for at sidde stille når hun er hjemme på Kamager. Udover at gå ud til koncerter med Kandis, Keld og Hilda eller Fede Finn & Funny Boyz eller forfølge sin nye interesse, at se på danske slotte, triller hun tit kørestolen rundt i huset for lige at tjekke hvad der sker med de andre beboere – og deltager naturligvis også i alt hvad der bliver arrangeret af aktiviteter på Kamager:

- Her er Sita-klub, hvis der er en fra personalet, der hedder Sanne. Her kan man gå ind og lave noget – sidst jeg var der, lavede vi hatte til fester. Vi har også pårørende-fest. Der var mange mennesker med!

- Man må godt komme herud og kigge, før man siger om man vil flytte ind. Men I skal sætte en video op på hjemmesiden her, så folk kan se hvordan værelserne ser ud. Det nytter jo ikke noget, hvis de ikke kan afgøre, om man kan have en kørestol på værelset eller ej!​


Redaktør