Aktiviteter & oplevelser i hverdagen

 Vi er en tværprofessionel medarbejdergruppe. Det giver en multiteoretisk og velreflekteret tilgang med en stor værktøjskasse af metoder, som vi bruger flittigt.

Sjove aktiviteter i hverdagen

På Kamager lægger vi vægt på at være aktive inde og ude. Vi har ansat engagerede aktivitetsmedarbejdere, der altid tager udgangspunkt i den enkelte beboers interesser og evner. Aktiviteterne kan være bål med pandekager, værksted, praktisk arbejde, havearbejde, bagning, herraften med god mad, fester, øl og musik, dameaftener med neglelak, billedvisningsaftener, banko, mooncarræs, historiefortælling, rytmik, aftenture på sansestien i efterårsmørket med lygter. Aktiviteterne er til stor glæde for beboerne på Kamager, der selv efterspørger aktiviterne og deltager med stor udstråling og engagement.  Vi har også en SITA-klub (Sanse - IT - Aktivitet), som koster 100 kr. om måneden. Pengene bruges til at finansiere aktiviteter og materialer til fælles brug på Kamager.  

Sansestimulering

På Kamager tilbyder vi beboerne sanseunderholdning- og stimulering. Indendørs har vi et sanserum med vandseng, højtaler og vibrationer, forskellige lyseffekter og musik. Nogle af redskaberne kan tages med udendørs, til egen bolig eller til andre omgivelser, hvor det giver mening for den enkelte.

Kamager er omgivet af en have med bålhus og værksted, trampolin og gynger samt musikinstrumenter. Gennem haven løber en sansesti med blomster, lanterner, figurer, frugttræer og urter, som både giver mulighed for at høre, røre, lugte og føle. Beboerne benytter sig flittigt af stien, og det giver anledning til daglig motion, der vedligeholder de fysiske funktioner.

Højtider og fester

​​I løbet af året f​ejrer vi højtiderne. Vi har påskefrokost og påskeæggejagt i haven, Sankt Hans med heks og bål, Halloween-fest med uhyggelig udklædning og udsmykning, og ikke mindst julefrokoster i de enkelte bogrupper, mm. En af de helt store begivenheder er den årlige sommerfest, hvor beboere kan invitere familie og venner med.

Ønsker en beboer at holde fest, kan man benytte vores store sal. Traditionen på Kamager er, man altid får sit madønske opfyldt på sin fødselsdag. ​

Socialt samvær

Det er vigtigt at have venskaber og kontakt til naboer, venner og familie. Vi støtter beboerne i både at kunne deltage i fællesskabet og at trække sig fra det. Kamagers fællesarealer er indrettet, så beboerne kan være sammen om aktiviteter.

IT i hverdagen

Vi anvender IT og teknologi der kan understøtte den enkelte beboers kommunikation, velfærd, selvbestemmelse, samt formidle oplevelser, aktiviteter og glæde. På alle fællesarealer har vi store elektroniske info-tavler med touch-skærm, som formidler hvad der sker på Kamager. 


Redaktør