Hverdag & aktiviteter

SITA-klubben: Sjove aktiviteter i hverdagen

SITA-klubben er Kamagers aktivitetsklub, der giver medlemmer mulighed for at benytte sig af bl.a. sanserummet, SITA-udflugter, SITA-fester m.m. Der afholdes desuden faste aktiviteter to gange om ugen, bl.a. i weekenderne. Aktiviteterne kan f.eks. være bål med pandekager, bagning, herraften med god mad, øl og musik, dameaftener med neglelak, billedvisningsaftener, mooncarræs, historiefortælling, rytmik, aftenture på sansestien i efterårsmørket med lygter, m.m. Derudover holder vi fester og arrangementer som OL. 

Vores akivitetsmedarbejder Annette står fast for SITA-klubben. Annette er en rigtig dygtig socialpædagog, der altid tager udgangspunkt i den enkelte beboers interesser og evner. SITA-klubben er til stor glæde for beboerne på Kamager, der selv efterspørger aktiviterne og deltager med stor udstråling og engagement.

Medlemsskabet koster 100 kr. om måneden, der trækkes automatisk over beboerens husleje. 

Sansestimulering i hverdage og i Kamagers sanserum

På Kamager er vi opmærksomme på vigtigheden i at kunne tilbyde beboerne sanseunderholdning- og stimulering. Sansestimulering er en generel stimulering af alle sanser, med særligt fokus på de "trængte" sanser. Vi har indrettet både et sanserum og en udendørs sansesti, der løber rundt om Kamager.

Sansesti lige uden for døren

Kamager er omgivet af en have med bålplads, trampolin og gynger, og en sansesti med blomster og urter, som både giver mulighed for at røre, lugte og føle, og anledning til at få rørt sig. Langs med stien er der mange forskellige bærbuske og frugttræer, der er pyntet med fuglehuse, lanterner og andre festlige solcellelamper. Beboerne benytter sig flittigt af stien, og det giver anledning til daglig motion, der vedligeholder de fysiske funktioner.

Et sanserum med afslapning og/eller og stimulering

Sanserummet indeholder forskellige redskaber, som for eksempel vandseng med varme, højtaler og vibrationer, forskellige lyseffekter samt en FanLight, som er en lydstyret lysvifte. Der er desuden en Wellness Nordic gyngestol, med beroligende musik, som kan tages ud af rummet. Herudover har vi forskellige bolde, mundmotorisk legetøj og en masse andre sjove ting. Nogle af redskaberne kan tages med udendørs, til egen bolig eller til andre omgivelser, hvor det kan give mening for den enkelte, at sansestimuleringen foregår. 

Traditioner

​​I løbet af året f​ejrer vi højtiderne. Vi har påskefrokost og påskeæggejagt i haven, den årlige sommerfest, Sankt Hans med heks og bål, Halloween-fest med uhyggelig udklædning og udsmykning, og ikke mindst julefrokoster i de enkelte bogrupper. Hvert år tager en gruppe desuden ud i skoven og fælder juletræet til Kamager.​ En af de helt store begivenheder er den årlige sommerfest, hvor beboere kan invitere familie og venner med. En kok laver mad fra grill, og vores eget køkken står for at lave det helt store kagebord. Der bliver holdt taler, og Kammerjunkerne -  som er Kamagers eget kor - samt livemusik underholder hvert år, hvor dansegulvet bliver fyldt.

Din fødselsdag kan du fejre enten i din egen bolig eller blandt dine medbeboere på fællesarealerne, eller du kan leje vores store sal Biografen, hvis du skal have plads til rigtig mange gæster. Traditionen på Kamager er, at du altid får dit madønske opfyldt på din fødselsdag, og Dannebrog bliver selvfølgelig hejst på dagen.​

Socialt samvær

Det er vigtigt at have venskaber og kontakt til naboer, venner og familie. Vi støtter beboerne i både at kunne deltage i fællesskabet og at trække sig fra det. Vi indretter fællesarealerne, så der kommer så få konflikter mellem beboerne som muligt, og dermed også flere gode kontakter.

IT i hverdagen

Uanset handicap eller funktionsnedsættelse vil vi give alle beboere på Kamager samme muligheder for at bruge IT som andre borgere. Vores ansatte og IKT-gruppen har derfor fokus på at understøtte beboerne bedst muligft med IT og teknologi i det omfang, det kan understøtte den enkelte beboers velfærd, selvbestemmelse, oplevelser og aktiviteter og glæde. 

Vi fokuserer bl.a. på at bruge hverdagsteknologi som Ipads, og på hvordan den teknologi kan bruges til at understøtte beboerens kommunikation. På alle fællesarealer har vi store elektroniske tavler med touch-skærm, som formidler hvad der sker på Kamager: Hvilke pædagoger er på arbejde hvornår, hvad er dagens menu, fotos fra nyligt afholdte og kommende arrangementer, mm. Tavlerne gør beboerne mindre afhængige af personalet ift. at vide, hvad der sker på Kamager, og understøtter deri vores ønske om, at den enkelte beboer er centrum i sit eget liv.

Redaktør