Kursus for stemmelogopæder i metoden VIM

Kommunikationscentret inviterer til to dages kursus med ophavskvinde til VIM-metoden, logopæd Ann-Christine Ohlsson fra Göteborg Universitet.
Tidspunkt Ikon
Start: 15-04-2019, 8:30
Slut: 16-04-2019, 14:15
Sted
Kommunikationscentret 
Rygårds Allé 45, 3. sal 
2900 Hellerup​


Tilmelding

​Pris 2500 kr. per deltager inkl. forplejning. Tilmelding inden 31/3 til Annette.Bienczak.Winther@regionh.dk

Kursets indhold

Ud over en teoretisk gennemgang af metoden består kurset af praktiske øvelser under supervision, træning af metoden parvis samt drøftelser i plenum. Kurset er planlagt i samarbejde med lektor Jenny Iwarsson (Københavns Universitet), som deltager i undervisningen begge dage.

Mere om VIM

I traditionel stemmeundervisning er det almindeligt, at logopæden demonstrerer stemmeøvelserne, og klienten efterligner logopæden. Med VIM-metoden bliver klienten guidet verbalt gennem stemmeøvelserne. Logopæden afholder sig bevidst fra at demonstrere, hvordan klienten skal gennemføre dem. Tanken er, at logopæden ikke står i vejen for klientens autonome opdagelser og indlæring. Klienten får tid til selv at opdage, hvordan hun udfører opgaverne.

Kernen i VIM er, at klienten optræner sin evne til at opdage små forskelle i måden at producere stemme på. På den måde kortlægger klienten, hvordan stemmen påvirkes af eksempelvis kropsholdning, vejrtrækning og spændinger. Feedback gives på klientens opdagelser og ikke på, hvad der er rigtigt eller forkert. Ved at udforske sin egen stemme og afprøve nye måder at bruge den på, kan klienten forandre elementer af sin stemmeadfærd på baggrund af bevidste valg.


Redaktør