Temadag om velfærdsteknologi på synsområdet

Mød NaviLens og Ablecenter, der hæver barren for inklusion i det offentlige rum og i klasseværelset!
Tidspunkt Ikon
Dato: 17-03-2019
Tid: 9:30 - 15:15
Sted
Kommunikationscentret 
Rygårds Allé 45, 3. sal 
2900 Hellerup​
Tilmelding

Tilmelding til rikke.klein@regionh.dk - oplys venligst EAN-nr.

Kommunikationscentret inviterer fagpersoner på synsområdet til temadag den 17. marts. Dagen sætter fokus på inklusion via nogle af de nyeste teknologiske hjælpemidler til blinde og svagsynede.

Fra Spanien kommer NaviLens og demonstrerer deres helt nye navigationsværktøj.

Fra Norge kommer Ablecenter med en revolutionerende kameraløsning til svagsynede elever i klasseværelset. Temadagen bliver en afveksling mellem oplæg og fælles faglig drøftelse.

Program

Kl. 9.30-10: Morgenkaffe og velkomst ved centerchef Kristian Mainz

Kl. 10-12: Demonstration af NaviLens, et navigationsværktøj, der kan give informationer om det offentlige rum mm. NaviLens er baseret på farverige stregkoder, som til forskel fra QR- og andre stregkoder, kan afkodes på lang afstand og uden at være i fokus. Med mobiltelefonens kamera kan man på et splitsekund scanne dem og modtage lydbeskeder. Det fungerer allerede på stationer og andre centrale steder i Barcelona, hvor mennesker med synshandicap kan få informationer om, hvor de er, og hvad de skal være opmærksomme på. Man kan også lave sine egne koder til fx at mærke ting i hjemmet eller på arbejdspladsen.

Kl. 12-13: Frokost

Kl. 13-15: Demonstration af Ablecenter, et fjernstyret højtopløseligt kamera, som monteres i klasseværelser, hvor der sidder svagsynede elever. Når kameraet kobles til elevens computer eller tablet, overføres billeder af alt, hvad der foregår i klasseværelset, til elevens skærm i nøjagtig den størrelse, som eleven har brug for. Kommunikationscentret har vejledt i konkrete sager og har oplevet, hvordan svagsynede elever pludselig kan følge undervisningen og det sociale liv i klassen meget mere effektivt.

Kl. 15-15.15: Eftermiddagskaffe og afrunding ved Kristian Mainz.

Tilmelding og pris

Temadagen er gratis, dog koster forplejningen 190 kr. Tilmelding først til mølle og senest 10. marts.Redaktør