Temadag om syn og hørelse i Gladsaxe

​I dag har Gladsaxe Seniorråd holdt temadag om syn og hørelse. Emnerne er relevante for mange af kommunens ældre, hvis man skal dømme efter fremmødet på Telefonfabrikken.
Vent...
Kommunikationscentret var inviteret med til temadagen for at fortælle om de mest almindelige øjensygdomme, hvordan de påvirker synet, og hvordan man kan leve med synsvanskeligheder. 

De fremmødte, som alle var alle over 60, viste både interesse og spørgelyst. Nogle af de spørgsmål, som de fik svar på, var: 

  • Hvilke tegn på øjensygdomme skal man være opmærksom på?
  • Hvordan vælger man de bedst egnede briller? 
  • Hvad betyder belysningen for, hvor godt man ser, når man ikke er helt ung?  
  • Hvordan kan man bruge kontraster til at gøre det nemmere at se?
  • Hvilke hjælpemidler kan bruges til forstørrelse og oplæsning?


Synskonsulenterne havde medbragt forskellige lupper, lupbriller, forstørrelsesapparater, læselamper, en afspiller til lydbøger med få men store knapper, hjælpemidler, der gør det lettere at færdes udenfor og endda hjælpemidler til hånd- og maskinsyning. Der blev uddelt pjecer om Kommunikationscentrets tilbud til borgere med syns- og hørevanskeligheder. 

Kommunikationscentret håber at kunne gentage succesen, hvis andre senior- eller ældreråd fra Region Hovedstadens kommuner inviterer til lignende arrangementer. Vi stiller gerne op med både syns- og hørekonsulenter.Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor