Om os

Et kommunikationscenter er et sted, hvor du kan få højt specialiseret rådgivning og undervisning, hvis du har kommunikationsvanskeligheder. Du kan også lære at bruge hjælpemidler, programmer eller apps, der kan understøtte din kommunikation. 
På Kommunikationscentret - Region Hovedstaden har vi specialviden om høre-, syns-, tale-, læse- og matematikvanskeligheder samt hjerneskade og kognitive problematikker. Med denne viden kan vi sammensætte et forløb, der passer præcis til dine styrker og behov. Formålet er at afhjælpe eller begrænse følgerne af dine vanskeligheder på en virkningsfuld måde i din hverdag og på dit arbejde.

Vi starter med en udredning, dvs. en undersøgelse af dine vanskeligheders art og omfang. Det foregår i en samtale på Kommunikationscentret eller hjemme hos dig alt efter behov. Vi stiller dig en række spørgsmål og inddrager nødvendige lægelige oplysninger. Du vil også kunne blive præsenteret for relevante test. Til sidst vurderer vi, hvorvidt et forløb hos os vil kunne afhjælpe eller begrænse følgerne af din funktionsnedsættelse. Det beskriver vi i en rapport, som vi sender til din kommune. Det er kommunen, som er ansvarlig for alle bevilgninger af hjælpemidler og forløb på Kommunikationscentret. 

Forløbet kan bestå af specialundervisning (individuel eller på hold), specialrådgivning og afprøvning af hjælpemidler eller hverdagsteknologiske løsninger. Afhængigt af dine vanskeligheder vil du møde konsulenter fra syns-, høre-, tale-, hjerne- eller læse-matematik-teamet. Har du sammensatte vanskeligheder, koordineres dit forløb af de relevante teams. Børn modtages af børneteamet (klik for at læse om de enkelte teams).Redaktør