Hørevanskeligheder - kursus for dig og dine pårørende

​Høreapparater er ikke altid nok til at kunne følge med i samtaler. Derfor tilbyder Kommunikationscentret jævnligt holdundervisning i kommunikation for hørehæmmede og deres pårørende.

Kurset tager fat om nogle af de frustrationer, som du og dine pårørende oplever i den daglige indbyrdes kommunikation. Du kan have svært ved at deltage på lige vilkår med normalthørende i hverdagssituationer, hvor samtale indgår. Det kan betyde, at samværet med familie og venner kompliceres, og mulighederne for at deltage i forskellige aktiviteter besværliggøres. 

På kurset får du inspiration til at indgå i samtaler i stedet for at give op på forhånd. Du lærer, hvordan du bedst muligt klarer dig i forskellige situationer, og hvordan bl.a. høretekniske hjælpemidler kan være med til at fremme kommunikationen.

Relationen med dine medmennesker har afgørende betydning for udviklingen af dine kommunikationsmuligheder. Derfor anbefaler vi, at en af dine pårørende deltager i kurset. Kommunikationen er et fælles ansvar, som du og den normalthørende person har mulighed for at forbedre. 

På kurset indgår blandt andet følgende emner: 

• Teori om hørelse, høretab og høreapparater 

• Akustiske forhold 

• Gennemgang af forskellige høreapparater samt høretekniske hjælpemidler 

• Psykologiske mekanismer i forbindelse med høretab 

• Hvordan kan en hørenedsættelse tackles i hverdagen 

• Vejledning i forhold til en forbedret og generelt mindre belastende kommunikation.​

Redaktør