Ablecenter - en løsning til svagtseende elever i klasseværelset

​Med et Ablecenter kan svagtseende elever bedre følge undervisningen og det sociale liv i klassen. 

Et Ablecenter er et fjernstyret højopløseligt kamera, der monteres i loftet i klasseværelset. Når elevens PC, Mac, iPad eller Chromebook kobles til kameraet, kan eleven få billeder af alt, hvad der foregår i klasseværelset ned på sin egen skærm i nøjagtig den størrelse, som han eller hun har brug for.  

Med et Ablecenter samles elevens hjælpemidler i én løsning og giver eleven bevægelsesfriheden tilbage. De kendte løsninger, hvor udstyret stod på elevens bord, er nu flyttet over i et kamera i loftet, som leverer forstørrelse til både nær- og fjernarbejde. 

Ablecenter leveres med en intuitiv software, som kan benyttes af langt de fleste elever. Softwaren og brugerfladerne er udviklet med udgangspunkt i, at mange elever er vant til at betjene computere og tablets. Udviklerne har således brugt de kendte taster fra spil til de mest brugte funktioner, og der er yderligere mulighed for at forenkle brugerfladen, så systemet kan tilgås med meget få taster. 

AbleCenter giver nogle helt nye muligheder for elever med synsnedsættelse. Eleven behøver ikke længere at sidde samme sted i klassen med sine hjælpemidler, men kan nu bevæge sig i et trådløst miljø med den skærmløsning, der passer til situationen.

Ved nærarbejde kan eleven få forstørrelsen på skærmen, mens arbejdspapiret ligger ved siden af skærmen. Ablecenter kan udbygges med en OCR-scanner, så eleven på egen hånd kan konvertere materialer og få oplæsningshjælp. Samtidig kan eleven hurtigt og nemt orientere sig i klasselokalet med faste kamerapositioner. Hvis behovet ændrer sig, eller tingene flyttes rundt, er det nemt at skifte de faste positioner ud med nye. Ud over at give bedre mulighed for at følge med i undervisningen, giver systemet også helt nye muligheder for at følge det sociale liv i klassen.Redaktør