​​​​

Dorthe - sundhedsfaglig medarbejder og praktikvejleder

"​Der er ikke to ens arbejdsdage, så jeg keder mig aldrig."

Hvad er dit navn?

Dorthe

Hvad er din titel?

Social- og sundhedsassistent og praktikvejleder

Hvad er din baggrund?

Jeg har tidligere arbejdet som sygehjælper på plejehjem bl.a. 8 år som fast nattevagt. Jeg blev opskolet til assistent i 2001 og søgte stilling på Lunden og fik den med opstart 02.05.02.

Hvor længe har du været ansat?

Siden 2/5 2002

 


Hvad er det bedste ved dit arbejde?

Det bedste ved mit job, at jeg har meget høj grad af frihed og medindflydelse på mine mange og forskellige arbejdsopgaver.


Hvad er det mest spændende ved mit arbejde?

Den store diversitet og at der følger stor humor med i arbejdet med målgruppen. Der er ikke to ens arbejdsdage, så jeg keder mig aldrig.

 

Hvad helt særligt bidrager jeg med som (stilling)?

Ordentlighed, ansvarlighed og historiefortæller rollen.


Hvilke egenskaber er vigtige i mit job?

Kommunikation, forståelse, empati, omstillingsevne, energi og robusthed sammen med en stor portion af humor.


En typisk arbejdsdag starter med…

At jeg går i garderoben, henter min bæltetaske, telefon og kald. Derefter får jeg overlap af fragående tjeneste og derefter, orienterer jeg mig i dagens/aftenens opgaver. Jeg læser mails, besvarer disse, udfører målrettet omsorg og pædagogiske aktiviteter efter nøje planlagte strukturer og følger de anvisninger, der er for den enkelte beboer.

Jeg tager hver dag højde for, hvordan vi får den bedste start på dagen sammen og hvordan vi får afsluttet dagen/aftenen på en god måde.

I hver tjeneste samarbejder jeg med kolleger om at lave en rimelig fordeling af opgaver, så arbejdsbyrden bliver retfærdig. Jeg går til mit arbejde med positivitet og forsøger at bevare den positive stemning fordelt over hele dagen.

Når jeg ikke er social- og sundhedsassistent, er jeg…

sammen med familie, laver have arbejde, passer børnebørn, bager, laver mad med passion. Derudover læser jeg mange fagbøger og ser film i biografen, går i teateret og operaen, når der er noget af interesse. Når det er i sæson, arbejder jeg med urter, lægeurter og udvinder virksomme stoffer, som jeg laver til mit eget lille husapotek.


Redaktør