​​​

Artikler og indslag om Lyngdal

Nænsom Nødværge klæder medarbejdere på til at forebygge vold og trusler

​​​Fagbladet FOA i december 2021 ​har bragt en artikel om Lyngdals medarbejdere, som har været på kursus i Nænsom Nødværge, der er et blandt flere redskaber til at forebygge ​vold. 

Læs artiklen (linket åbner Fagbladet FOA, 2. december i ny fane)​ 

En særlig oplevelse for beboerne på Lyngdal

I september 2021 fik Lyngdal besøg af en pølsevogn. Den bragte smilene frem hos beboerne og gav en helt særlig sanselig oplevelse.

Læs artiklen  En særlig oplevelse for beboerne på Lyngdal

Flot fotoreportage fra Lyngdal

Fagbladet Socialpædagogen har været på besøg på Lyngdal. Det er der kommet en flot fotoreportage ud af.

Læs mere om fotoreportagen.

Nyt tilbud til beboere - massage og sanseintegration

Lyngdal har i foråret 2018 oprettet et nyt tilbud for alle borgere på Lyngdal. Et rum, der med sin indretning, indbyder til ro og afslapning, samt afspænding og sanseintegration.

Læs Charlotte Lunds artikel om tilbuddet til beboerne på Lyngdal (linket leder dig videre på Lyngdals hjemmeside).

Her skal man kunne skru​​​​​e ned for smilet

På Botilbuddet Lyngdal er hver eneste beboer gennemanalyseret for at finde ud af, hvordan medarbejderne kan hjælpe beboerne med ik​ke at få flere påvirkninger end deres nervesystem kan klare. Det kræver medarbejdere i den faglige eliteklasse, som har så meget kontrol over deres nervesystem, at de kan lægge bånd på deres egne følelser.

Læs artiklen fra magasinet Socialpædagogen på hjemmesiden socialpaedagogen.dk (linket åbner hjemmesiden i en ny fane).

Hver dag planlægges til mindste detalje​​​

Detaljerne tæller i botilbuddet Lyngdal, når personalet håndterer de 15 beboere. En ny pædagogisk tilgang og skræddersyede handleplaner for hver enkelt af de psykisk udviklingshæmmede beboere har fået antallet af voldsregistreringer til at rasle ned, og sygefraværet er halveret.

Tom tid e​​r gift

På botilbuddet Lyngdal arbejdes der med strukturet pædagogik, hvor alle beboere har en skemalagt hverdag. Forudsigelighed og genkendelighed er helt afgørende for, at beboerne kan finde ro i deres eget liv. Metoden er neuropædagogik i et low arousal perspektiv. Et af resultaterne af den strukturerede pædagogiske tilgang er et drastisk fald i antallet af magtanvendelser over for beboerne.

Annabel, hvad skal du nu?

Alle mandage er ens. Alle tirsdage. Fra Annabel åbner sine øjne om morgenen, til hun lukker dem igen om aftenen, er hendes dag tilrettelagt ned til mindste detalje. Hvad siger personalet? Hvor står personalet, når Annabel for eksempel børster hår eller vasker hænder. Alt er kortlagt minutiøst, og den drejebog skal personalet kende udenad ellers går det galt​.

Ro og struktur og ikke flere bidemærker​​​

Annabel flyttede ind i et nyt bosted og en anden socialpædagogik. Hun er blevet tryg, og bider sig ikke længere i underarmene. Forældrene får nu hjælp til at kopiere pædagogernes metoder.Redaktør