Søhuset

Kildeportvej 20, Nødebo 
3480 Fredensborg
Telefon: 2144 4448
DSC03525.JPG

Søhuset er en døgnafdeling til børn og unge i alderen 10-20 år, der har behov for intens støtte og behandling i hverdagen. Børnene og de unge skal i nogen grad kunne deltage i arbejdet med egen udvikling og i afdelingens fælles praktiske gøremål. 

Hverdagen 

Hverdagen i Søhuset følger en helt almindelig dagsrytme med spisetider, skolegang og fritidsaktiviteter, både indendørs og udendørs. Der er mulighed for aktiviteter udenfor Nødebogård som ridning, spejder, musik og meget mere. 
Billedet viser en spiseplads
Det er vigtigt, at børnene og de unge kan blive en del af et fællesskab med andre ligestillede børn og unge. Derfor sætter vi samvær og socialt fællesskab højt. Vi spiser, så vidt muligt, måltiderne sammen, spiller spil, tager i biografen og på ture sammen. 

Børnene og de unge har mulighed for at være med til at bestemme hverdagen i Søhuset. De kan altid komme til medarbejderne med ønsker. De kan også deltage i månedlige husmøder, hvor vi taler om de mål der skal arbejdes med, laver madplaner og meget mere. 

En gang om ugen rengøres alle værelserne af Søhusets husassistent. Børnene og de unge bedes rydde op på deres værelse inden rengøringen. Det er muligt at få hjælp af personalet, hvis der er behov for det. 

​Familie, venner og pårørende er velkomne på besøg i Søhuset efter aftale med en medarbejder. 

Medarbejdere

​På Nødebogård ønsker vi at hjælpe de unge med at udvikle sig og få det bedre. Medarbejderne i Søhuset støtter de unge med udgangspunkt i den enkeltes ressourcer, så de kan opdage flere ressourcer, tilegne sig nye færdigheder og deltage i undervisning, sport, aktiviteter og undervisning. 

I Søhuset består den daglige medarbejdergruppe af: 

  • En afdelingsleder
  • Pædagogiske medarbejdere
  • En husassistent 
  • Tilknyttede vikarer
  • Studerende 
Børnene og de unge får primære kontaktpersoner i huset, men de vil også omgås hele personalegruppen i hverdagen. 

Faciliteter 

​Det er vigtigt, at de unge trives i Søhuset. Derfor har vi forsøgt at indrette det hjemligt og hyggeligt. Der er køkken, spisestue og fællesrum med tv, computere og telefoner, som alle er velkomne til at benytte. 

Billedet viser fællesrum


Der er også mulighed for, at de unge kan trække sig tilbage på deres eget værelse, hvis de trænger til en pause fra fællesskabet. Alle værelser er indrettet med seng, klædeskab, skrivebord og stol. 

Når de unge flytter ind, får de mulighed for at være med til at indrette deres værelse med deres personlige ting. Er der behov for det, hjælper personalet gerne til med indretningen. 

Billedet viser Søhuset udefra

Søhuset udefra 

Billedet viser spisestuen

Spisestuen 

Billedet viser fælleskøkken

Fælleskøkken

Billedet viser terassen

Terasse 

Billedet viser haven

Haven 

 
Redaktør