Orion udgiver bog Bogen ”Stof til eftertanker” udkom juni 2019 som resultatet af en proces indledt i 2016 hvor der blev sat gang i et projekt om rusmidler i Orion. klik her for at læse eller købe bogen.
Åben Dialog I Orion har vi gennem en årrække arbejdet med Åben Dialog. Her kan du læse om hvad det vil sige.
Pårørende Her kan du finde informationer, som kan være relevante, hvis du er pårørende til en beboer i Orion.
Reportager fra Orion Mød Orions forstander Line Top Abildtrup og læs en reportage fra en af de mange sportsdage, der hvert år afholdes på Orion.
Metodekatalog Metodekataloget beskriver de metoder, som anvendes i det individuelle samarbejde mellem brugere og medarbejdere i Orion.
Netværksorganisering I Orion vælger beboere og dagbrugere selv hvilke medarbejdere de vil samarbejde med. Det kalder vi Orion-netværket.
Orion i publikationer Her kan du finde forskellige eksterne publikationer, som Orion optræder i eller som tager udgangspunkt i Orions praksis.
"At ville livet - samtaler undervejs" Over 1,5 år har en tidligere beboer og en recovery-mentor i Orion samarbejdet om at skrive bogen ”At ville livet – samtaler undervejs”. Det har resulteret i forfatternes fortælling om et liv med en psykisk sårbarhed og ikke mindst vejen til at få det bedre. Hvad har været og er svært? Hvordan takles udfordringer i hverdagen? Hvordan passer vi på os selv? Hvad har gjort en positiv forskel? Gode og mindre gode oplevelser i det psykiatriske behandlingssystem. Det er nogle af de emner, som bliver berørt i bogen. Desuden er der indlæg fra forfatternes forældre om at være pårørende og et kapitel om forfatternes måde at samarbejde på, og hvad den kontinuerlige samtale med udveksling af livshistorier kan betyde og flytte. Det er en bog, som giver masser af håb om at man kan få det bedre og få et godt liv med en psykisk sårbarhed. Bogen er desværre udsolgt.
Rapportér utilsigtet hændelse Både beboere, pårørende og medarbejdere kan rapportere utilsigtede hændelser. En utilsigtet hændelse er en ikke-tilstræbt begivenhed, der skader borgeren eller kunne have skadet borgeren. En utilsigtet hændelse skal rapporteres - også hvis man er i tvivl om, hvorvidt det er en utilsigtet hændelse eller hændelsens alvor. Man kan rapportere hændelser, som man selv har været involveret i, eller som man på anden vis er blevet opmærksom på. Formålet med at rapportere utilsigtedehændelser er, at medarbejderne kan lære af det, der skete, og dermed forebygge, at det sker igen. Eksempler på utilsigtede hændelser kan være: Medicineringsfejl, fald, uheld og skader, kommunikationsbrist og samarbejdsproblemer. En utilsigtet hændelse skal rapporteres til www.dpsd.dk.