​​​

Fremtid, håb og kærlighed

​​I samarbejde med kunstneren Sille Juline Høgly Petersen har Sølagers elever skabt et stort relief, der byder gæster velkommen til Sølagers område. Det ugelange kunstprojekt har givet anerkendelse og et positivt fokus i en ofte urolig hverdag på den sikrede institution.  

Vent...

​​

Der er intet facit for kunst, men efter at have samarbejdet med kunstneren Sille Juline Høgly Petersen i løbet af oktober har Sølagers elever skabt 18 individuelle værker, der tilsammen er blevet til relieffet Fremtid, Håb og Kærlighed. Titlen på relieffet var givet på forhånd, for det er netop de temaer, som Sølager arbejder ud fra, men det var op til eleverne selv at fortolke temaerne samt vælge, hvilket materiale og udtryk, de ville arbejde med.   

*Palle * Flise på bord * Stearinhånd*
​​Hvert individuelt værk er blevet affotograferet og herefter trykt på akrylplader. Tilsammen udgør de relieffet Fremtid, Håb og Kærlighed.

​Vi sætter kunsten fri 

På en sikret institution som Sølager, hvor eleverne er anbragte, er faglige udfordringer og negative forstyrrelser ofte dagligdag, men i kunstarbejdet sammen med Sille Petersen opstod et positivt fokus, hvor eleverne kunne udfolde sig uden forventningspres, fortæller Anna Kjærulff Petersen, lærer og tovholder på projektet:

- Der er kommet rigtig mange gode tanker og ideer ud af processen. Eleverne har taget projektet alvorligt og gjort sig umage både med ideer og udførelsen. En af eleverne sagde, "vi sætter kunsten fri", og det er et ret sigende billedsprog, når man tænker på, at vi er en sikret institution. Eleverne tog også enormt godt imod Sille, og det var hurtigt hende, de henvendte sig til, når de ønskede sparring på deres projekt, siger Anna Kjærulff Petersen.

 

Elever arrangerede fernisering

Som en del af projektet afholdt Sølager fernisering i starten af november, hvor eleverne stod for opstilling, drikkevarer, rundvisning og for at fortælle om tankerne bag deres individuelle værker. Til ferniseringen holdt Sille Jul​ine Høgly Petersen tale til eleverne og gav dem alle et personligt ord med på vejen:

- Kunst handler i høj grad om mennesker, og her har jeg mødt nogle fantastiske unge mennesker. Jeg har følt mig taget godt imod, og I har været nogle super gode sparringspartnere. Jeg håber, jeres vej videre i livet vil give jer muligheder for at bruge de evner, der lige præcis er unikke for jer – for I er alle sammen unikke på hver jeres måde, og I gør det allerede godt.


Kunstprojektet, der er støttet af LB Foreningen, har haft til formål at præsentere eleverne for glæden ved kunst og få en fornemmelse for processen fra ide til endeligt resultat. Ved ferniseringen deltog blandt andet direktør for Den Sociale Virksomhed, Søren Bech. 

​ 

Anerkendelse af hvert et bidrag

Anna Kjærulff Petersen fortæller, hvordan det har været som lærer at følge med i kunstprojektet og opleve sine elever på en lidt anden måde end normalt:

- Det varmer et lærerhjerte, at alle elever har oplevet anerkendelse for både proces, produkt, det endelige værk og markeringen omkring ferniseringen. Nu hænger værket, så alle gæster kan se det. En del af eleverne har allerede med stolthed kunnet vise deres forældre, at de har deltaget, og deres værker er jo blevet helt vildt flotte.​ 

 * Tekst * Stjernetegn *  Basket *​


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor