Aktiviteter

Rønnegård kan tilbyde flere forskellige aktivitetstilbud, så beboerne får mulighed for et afvekslende og udviklende arbejde.

Værksted​

De fleste beboere på Rønnegård er beskæftiget på Rønnegårdens værksted. Det har den fordel, at man kan skabe et helhedstilbud,  hvor arbejdstid og opgaver planlægges individuelt og i sammenhæng med botilbuddet. 

Værkstedet er indtægtsdækket for en vis del af budgettet. Beboerne laver også ting, der kan sælges. Andre aktiviteter er uden indtjening.

​Kreativt værksted​​

Vi maler malerier og holder udstillinger, f.eks. på det lokale bibliotek. Vi laver blandt andet nisser, som  sælges i vores årlige juleboder. Til juleboderne laves også andre juleting i løbet af efteråret.

Snedkerværksted​​​

Vi laver fuglehuse, foderhuse og juletræsfødder o.lign. Sortimentet varierer efter ideer, lyst og efterspørgsel.

Monteringsarbejde​​​​​​​

Vi laver nogle få monteringsopgaver som f.eks. at samle rawlplugs og lægge farver i æsker.

Udendørs aktiviteter​

Rønnegård har ca. 5 ha grund. Den store grund giver gode muligheder for udendørs aktiviteter, - både med vedligeholdelse, dyrkning af haver, sport og leg, bål m.m.​

​Dyrehold​​​

På Rønnegård har vi altid haft dyr., da det er værdifuldt for beboerne at have mulighed for at være i kontakt med dyr. Vi har blandt andet marsvin, høns, geder, kaniner, katte, fugle og fisk. 

Svømning​

Værkstedet tager hver uge til svømmehallen.​

Ture ud af hu​set​

Der laves forskellige ture alt efter årstid, vejr og ønsker. Det kan være motionsture, skovture, Tysklandsture, museumsbesøg, Zoo-ture, Sverigesture m.v. 


Redaktør