Omgivelserne på Solgaven

​Solgaven har 64 lejligheder, som ligger i smukke omgivelser ved Furesøen. Læs mere om lejlighederne, haven og beliggenheden. 

Lejlighederne på Solgaven 

Solgaven er et etplansbyggeri opført i gule mursten med brunt tegltag. Solgaven er bygget i redekamfacon og er tænkt som rækkehuse i 5 blokke.

Vi har 61 et-værelses lejligheder, 1 aflastningsbolig og 2 to-værelses lejligheder beregnet til ægtepar. Lejlighederne er henholdsvis øst- eller vestvendte.
Et-værelseslejlighederne er på 27 m². Ægteparlejlighederne er på 44 m². 

Fra gangen kommer man ind i en lille entre, hvorfra der er adgang til badeværelset. Lige frem går man ind i stuen med alkove og via skydedøren ud til det lille tekøkken med udgang til egen flisebelagt terrasse på ca. 20 m². 

Lejlighederne har entre, stue, tekøkken, bad og egen terasse. 

Udendørsarealerne på Solgaven

Udendørsarealerne er specielt tilpassede vores blinde og svagsynede beboere og daggæster. 

Der er følgegelænder på stisystemet rundt omkring huset og ned til havelågen ved "Verdens ende". Alle gelændere er markeret ved hjælp af følbare bogstaver eller knopper. Desuden har vi vores dejlige springvand, der er vigtig som lydkilde og orienteringspunkt.

Solgavens beliggenhed 

Solgaven ligger i smukke omgivelser nær Furesøen. 

Haveanlæggets stier er specielt indrettede, så det er nemt for blinde og svagsynede at færdes der. Stierne er forbundet med de grønne stier, der løber langs med søen. 

Rundt om Høje Klint ud til Furesøen er anlagt en sti (Solvej) med særligt gode orinteringsmuligheder for blinde. Her er det muligt at nyde naturomgivelserne i fulde drag, også for svagsynede, der kan høre og mærke det køligt forfriskende sus fra søen.

Et andet af områdets smukke udflugtsmål er landsbyen Stavnsholt, hvis gamle gårde ligger omkring et malerisk gadekær. Ved gadekæret ligger også den gamle købmandsforretning Cornelen.

Billede af stien ved Furesøen
Solgavens golfvogn på stien ved furesøen. Redaktør