​​​​​

Nyheder

​Her på siden informerer vi løbende om corona og eventuelle tiltag på Solgaven.

22. september 2022

Tirsdag den 20. september, blev de beboere der ønskede det, vaccineret mod covid-19.
Om et par uger vil de beboere der ønsker det også blive influenzavaccinenet.​

​​6. august 2022

Sundhedstjek til alle beboere på Solgaven

Som beboer på Solgaven vil man nu indenfor de næste 3 år kunne få tilbudt et sundhedstjek. Derefter vil man som beboer kunne får et opfølgende sundhedstjek hvert 2. år. Sundhedstjekket vil blive udført af egen praktiserende læge.

Hvad er et sundhedstjek?

Et sundhedstjek er en helbredsundersøgelse. Formålet med sundhedstjekket er at sikre at du som beboer har et godt helbred og får den rigtige behandling, pleje mv.

Hvordan får jeg et sundhedstjek?

De næste par uger vil der komme en medarbejder rundt til alle jer beboere, fortælle jer om sundhedstjekket og høre om det er et tilbud, som I ønsker at gøre brug af. Hvis I ønsker dette, bliver i skrevet op til ordningen.

Hvis I har yderligere spørgsmål kan i altid spørge en medarbejder.


1. august 2022

​​UDBRUDSHÅNDTERING
Da vi ikke har flere smittede stopper udbrudshåndtering.


​​HØSTFEST​

​Onsdag den 14. september 2022 kl. 12.00 til 15.00 for beboere, daggæster og pårørende.
Tilmelding senest den 7. september kl. 12.00
Beboere og pårørende tilmelder sig til personalet på gangen og beløbet trækkes over de valgfrie ydelser.
Daggæster tilmelder sig og betaler i kiosken.
Musikken vil være en overraskelse der meldes ud på dagen.
PRISER:
Beboere 30 kr. for drikkevarer
Pårørende 200 kr. alt incl.
Daggæster 60 kr. for 3 retter mad + kaffe/kage og 30 kr. for drikkevarer.


28. juli 2022

Alle beboere og daggæster som blev PCR testet den 26/7 er heldigvis negative.


25. juli 2022

Kære alle

​Vedr. udbrudshåndtering

Podefonen kommer og PCR-tester beboere i morgen tirsdag den 26. juli og igen fredag den 29. juli. Vi kender ikke tidspunktet herfor.

Beboerne er i dag blevet informeret herom i et alle-kald i dag og vil blive det igen i morgenradioen i morgen tirsdag den 26. juli.

Daggæster, der har været på Solgaven den 18. og 19. juli, tilbydes også PCR-test, hvis de er på Solgaven på testdagene, hvor podefonen er her, ellers tilbydes de kviktests.

På vegne af ledelsen
Jette Grand, kvalitets- og udviklingssygeplejerske​


22. juli 2022

Vi har desværre en beboer som er konstateret smittet med COVID-19. Beboeren er indlagt på hospitalet af anden årsag og de pårørende har fået besked. De øvrige beboere er blevet selvtestet fredag aften og ingen er heldigvis positive.

Besøgende opfordres til at tage en selv-test inden besøg. Besøgende kan få udleveret/tage en selvtest fra bordet ved hovedindgangen

Personalet opfordres også til at tage en selvtest – samt at tage selvtest 2 gange ugentlig som har været proceduren de sidste 14. dage.


14. juli 2022

Kære pårørende og gæster

Corona smittetallene i Danmark er stigende og derfor opfordrer Den Sociale Virksomhed følgende ved besøg hos Solgavens beboere, som er ældre end 85 år:

·      Besøgende opfordres til at tage en kviktest ved besøg.

·      Besøgende kan få udleveret/tage en kviktest fra bordet, som står ved hovedindgangen.

 

8. juli 2022

​Til Solgaven

Jeg har rigtig meget lyst til at fortælle om min første dag som daggæst på Solgaven i Farum. Det blev nemlig en kæmpe oplevelse for mig.

Straks ved ankomsten onsdag den 6. juli -22 blev jeg mødt med varme og en stor hjertelighed, som det er lang tid siden jeg har mærket.

Det gjorde et stort og meget rørende indtryk på mig. Denne venlighed og imødekommenhed fortsatte resten af dagen, hvor jeg havde gode uddybende samtaler om al den hjælp, jeg blev tilbudt og naturligvis med glæde tog imod, og som jeg håber kan forbedre min tilværelse fremover.

Andre daggæster fortalte mig, at jeg ville være meget træt, når jeg kom hjem af alle de mange indtryk, jeg havde fået i dagens løb. Men tværtimod følte jeg en stor glæde og tryghed over alt det dagen havde givet mig. Det var nærmest som om jeg havde fået nye venner i min triste tilværelse – så jeg siger stor TAK til alle de dejlige og meget kompetente mennesker jeg indtil nu har været i kontakt med og glæder mig til en fortsættelse.

Varme og venlige hilsner fra den nye gæst på Solgaven - Winni​


28. juni 2022

Til orientering

Billede af Mio Omø og Kim Norup

Mia Omø har valgt at fratræde sin stilling som forstander på Solgaven med udgangen af juli.

Om sin opsigelse fortæller Mia: Jeg har en dreng, som har sidste år i børnehaven inden skolestart – og ham vil jeg gerne bruge lidt mere tid på. Jeg har dog været rigtig glad for at være med på rejsen og vil komme til at savne Solgaven. Det har været en stor fornøjelse.

Direktionen i Den Sociale Virksomhed har efter aftale med bestyrelserne på hhv. Jonstrupvang og Solgaven aftalt, at forstander Kim Norup Frederiksen konstitueres som forstander i overgangsperioden. Kim er forstander på Jonstrupvang og har tidligere været tilknyttet Solgaven.

Til dette fortæller Mia: Kim og jeg har aftalt, at vi frem til jeg går fra koordinerer, således at vi sikrer en rolig og driftssikker overlevering.

Rigtig god sommer.

De bedste hilsner Kim og Mia​

​​3. juni 2022 Nyt forbedret tilbud til Solgavens beboere med demenssymptomer

Hvorfor vil vi have en specialindsats i forhold til beboere med demenslignende symptomer?

På Solgaven oplever vi en stigende forekomst af beboere med kognitive problematikker såsom demens. Dette er særligt udfordrende for beboerne, når de derudover også er hæmmet af deres synsproblematik. Vi vil derfor på Solgaven opstarte en særlig indsats for netop denne målgruppe. Denne indsats vil være opdelt i 2 faser.

Første fase: Demens "flyverteam"

Efter sommerferien ønsker vi at opstarte et særligt "flyverteam" med medarbejdere der er særligt specialiserede indenfor demens. Formålet er at sikre at vores beboere med demenslignende symptomer får den rette støtte, tryghed og kontinuitet, som de har behov for i hverdagen.

Anden fase: En samlet specialiseret demensafdeling

Fremadrettet vil nye beboere, som har demenslignende symptomer fortrinsvis blive indskrevet i boliger placeret på E-gangen, så vi løbende kan tilpasse rammerne på E-gangen efter målgruppens behov.

Hvis du som pårørende ønsker at vide mere om demensindsatsen, har spørgsmål eller gode idéer, kan du deltage i vores Teams-pårørende-møde mandag den 13. juni kl. 14.00 – 14.30. For at tilmelde dig skal du sende en e-mail til heidi.rosenlund.thorsen@regionh​.dk​​, så vil du få tilsendt et link.​


20. maj 2022

Dansk Blindesamfund udgiver et blad der hedder: Øje Blikket De har været på besøg på Solgaven og skrevet en fin artikel der bl.a. handler om:

  • Man kan sagtens male selvom man er blind
  • Kreativitet slippes løs
  • Tro på egne evner

Følg dette link og læs artiklen https://blind.dk/nyheder/man-kan-sagtens-male-selvom-man-er-blind

Redaktør