Muligheder for børn

​På Svendebjerggård er omgivelserne indrettet til både børn og voksne, og dit barn har mulighed for at få hjælp og støtte, mens I er hos os. 

Svendebjerggård er indrettet til børn

Mens I bor her, skal børnene have en velfungerende hverdag, hvor skole, daginstitutioner, fritidsinteresser og kammerater passes. Derfor er der tænkt på børnene, både i indretning og støtte fra personalet. 

Vores fællesarealer er indrettet med faciliteter til børnene, og der er forskellige muligheder for, at I kan få støtte og rådgivning under opholdet. 

Vi har et børnerum, der er indrettet med et legehus og forskelligt legetøj til børn i alle aldre. Der er også mulighed for at se tv og spille PlayStation. 
Du kan læse mere om indretningen af børnerummet på indretningsarkitektens hjemmeside, baseit.dk/krisecenter-svendebjerggaard (åbner link i ny fane). 

Vi har en stor have med fodboldbane, basketballbane og cykelbane. Der er også en legeplads med legetårn, gynger, sandkasse og en overdækket bålplads.  

Dit barn kan få støtte af personalet  

Personalet kan støtte dit barn under opholdet gennem

  • Familiesamtaler
  • Individuelle samtaler mellem barn og medarbejder
  • Børne- eller ungegrupper med jævnaldrende 

​Et barns oplevelse fra ungegruppen

"I starten håbede jeg altid på, at jeg ikke mødte nogen, når jeg skulle ned i køkkenet. Men efter jeg begyndte i ungegruppe og kom til at lære de andre børn at kende, var det ret hyggeligt. 

Vi har alle oplevet, at bo her længere end vi troede, vi skulle, og det skal nok gå. Du skal ikke bo her for evigt. Da vi lærte hinanden at kende, var det okay at bo her. Vi så film sammen og bagte tit. 

Vær ikke bange for at sige til dine venner, at du bor på et krisecenter. Bare sig det som det er. Der er ikke noget galt i at bo på krisecenter. Det er ikke din skyld, at din mor eller far er nødt til at bo her et stykke tid. 

Vær ikke genert. Græd, hvis du har brug for det. Få det ud. Snak med de andre på din alder på krisecenteret, så bliver det nemmere. Vær ikke genert på børne/ungemøderne - måske er man det i starten, men det går over. 

Jeg er rigtig glad for, at jeg har lært de andre unge at kende. Jeg tror, at vi kommer til at ses, efter vi er flyttet herfra. Det er rart at have nogen at snakke med, som har prøvet det samme som en selv."  
 
En stor tak til alle børn for de mange fine tegninger! 

Redaktør