Brugerstyret reception

Jonstrupvang er netop nu i gang med projektet "brugerstyret reception".

Projektet skal ende ud med en reception på Jonstrupvang, der betjenes af vores beboere der er fysisk handicappede. Beboerne på Jonstrupvang har længe haft et ønske om at udføre arbejdsfunktioner, som kan være med til at give større livskvalitet, blandt andet på baggrund af receptionist arbejdet.
En brugerstyret reception skal bemandes af op til to beboere, der kan svare de indgående telefonopkald, samt vise gæster på vej i huset.
For at beboerne kan omstille indgående telefonopkald har vi indkøbt og omlagt vores telefoni til IP telefoni,  i samarbejde med JED it- & teleservice ApS
Ip telefonien bliver kørt på egen server i huset, med 3CX som PBX.
3CX har vist sig at kunne lave såkaldt "one click calls" via en webklient installeret på en almindelig pc. Det vil sige opkald ved hjælp af kun et tryk på en skærm. Da Webklienten kan bruges fra en pc, giver det Jonstrupvang muligheden for at betjene denne pc med alternative betjeningsfunktioner, så som touchskærm, 0/1 kontakter, øjenscanning med mere. vi er tæt på at kunne gå i drift med det nye tiltag, lige nu mangler vi blot at finde en løsning således at vores borgere vil være i stand til at foretage en viderestilling uden brug af tastatur.

Arbejdet med at vise gæster på vej i huset bliver understøttet af en skærmvisning, der kan positionere den medarbejder eller beboer gæsten skal besøge.
Skærmvisningen og positioneringen bliver udviklet af firmaet Zonith, der har stillet udstyr til rådighed i testfasen, som snart går i gang.
En stor hjælp ved positioneringen af beboere der ønsker dette, er muligheden for at kunne blive positioneret når man har brug for det, f.eks. når man venter på at skulle ud af døren med flextrafik.
Flextrafik chaufføren kan nemt på skærmen ved receptionen finde den beboer der skal hentes, ved hjælp af positioneringen. På den måde giver det beboeren mulighed for at vente andre steder i huset, end på et centralt afhentningssted, da beboeren nu kan findes ved hjælp af positionering.

Yderlige oplysninger fåes hos:

Forstander Kim Frederiksen kim.norup.frederiksen@regionh.dk
Teknikker Freddy Larsen freddy.larsen@regionh.dk


Redaktør