​​​

Nøddebakken

​Nøddebakken er midlertidig lukket.

Nøddebakken som er en af Sølagers 4 sikrede afdelinger. Afdelingen er beliggende i Horns Herred i udka​nten af Skibby med udsigt over Roskilde Fjord. Nøddebakken er en af landets ældste lukkede afdelinger og har plads til 6 unge. Afdelingen blev oprettet i begyndelsen af 1975 og bygget op omkring en atriumgård. Afdelingen har siden været i en konstant udvikling og forandring, med henblik på at optimere de krav og muligheder, der kan give de bedste forhold for de unge under deres ophold.

​Der er bl.a. lagt vægt på gode fysiske faciliteter, som træningslokaler, sportshal og multiværksted med sølv og læder arbejde, smede/maskinværksted, undervisningslokale, samt en mini biograf. Nøddebakken er en institution, hvor rummelighed er et af grundelementerne i det pædagogiske arbejde omkring den enkelte unge. Strukturen er fokuseret på aktiviteter og tilbud i samvær med voksne i ”det fælles tredje”. De forskellige aktiviteter og tilbud er bevidst aldersrelateret, men også meget forskellige i karakter for netop at dække de unges individuelle behov.

Vi tilbyder diverse elektroniske spil, indendørs- og udendørs sportsaktiviteter, hvor specielt go-karten og motorcrosscyklen er udfordrende og grænsesøgende aktiviteter. På matriklen i Skibby er der opført en hal til fysiske aktiviteter.

Værdigrundlag for Nøddebakken​

 

  • At vi gør en forskel.

  • Alle unge skal modtages positivt, uanset deres grund til at komme hos os.

  • Vi skal være omsorgsfulde/tillidsfulde voksne i de unges øjne.

  • Vi skal tage udgangspunkt i den enkelte unge og sætte trivslen højt.

  • Vi skal være fleksible og være gearet til forandring hele tiden.
     

 

Redaktør