Udsigten

​Sølagers sikrede afdeling Udsigten er beliggende i Horns Herred, i udkanten af Skibby, med udsigt over Roskilde Fjord. Udsigten er almindelig sikret afdeling. og har plads til 5 unge.

​Udsigten er en af Sølagers 4 afdelinger beliggende i horns herred i Skibby med udsigt over Roskilde fjord.
Afdelingen er opført i 2002 med plads til 5 unge. Afdelingen kan desuden deles op, så man kan eventuelt kan skærme nogle af de unge, hvis der er brug for det.
På Udsigten kan de unge se fjernsyn, film, male, spille spil m.m.
Der er en gårdsplads tilknyttet, hvor der kan spilles boldspil, grille og hygge sig.
 
På Udsigten arbejdes der målrettet på at rumme den enkelte unge ud fra den individuelle problemstilling. Der arbejdes i en fast struktur omkring de daglige aktiviteter, men indholdet tilpasses løbende eleverne, så der opstår unikke forløb. Det pædagogiske arbejde bygger på en tanke om at relation skaber afsæt for aktivitet og aktivitet skaber afsæt for relation.

 
Udgangspunktet er, at vi accepterer den unge som han eller hun er og ikke sætter for ambitiøse mål for den unges udvikling. Efterhånden som relationen udvikler sig og den gensidige accept styrkes, sættes målene højere og højere, men altid under hensyntagen til at den unge skal kunne rummes på afdelingen.
 
Redaktør