Mad, køkken og servering

​Hvad skal vi spise i dag? Det spørgsmål bliver stillet hver eneste dag på Bredegaard. At spise er rart og måltidet er ofte en lille pause, hvor vi mødes og taler sammen. Bredegaard har et større produktionskøkken, der hver dag laver over 100 måltider til ansatte, elever og beboere. Køkkenet har det økologiske spisemærke i guld. Maden skal være sund, velsmagende, dufte godt og se indbydende ud. Alle ugens hverdage fra kl. 11:30-12:00 serveres en varm ret, salatbuffet, rugbrød, diverse pålæg og ofte hjemmebagt brød og boller. Menuen planlægges en måned ad gangen med udgangspunkt i ønsker fra beboerne. På beboernes fødselsdag serveres deres livret.

Opgaverne i køkkenet spænder bredt fra madlavning med forberedelse produktion, anretning, råvarehåndtering og hygiejne til oplæring i indkøb, mængder, priser, oprydning, opvask og rengøring. Køkkenet servicerer alle gæster og ansatte og har kontakt med hele Bredegaard. Køkkenet leverer også mødeforplejning. Hygiejnebevis er obligatorisk for at arbejde i køkkenet og vi hjælper med at opnå det.

Der er også mulighed for catering. ​


Redaktør