​​​

Regionens opgaver

Se, hvilke opgaver regionen har.

​Region Hovedstaden:

  • driver hospitaler, forskning, handicaptilbud og sociale tilbud og løser opgaver inden for miljø
  • samarbejder med kommuner og​ andre parter om udvikling af trafik, og uddannelse​​
  • ledes af fo​lkevalgte politikere og er en offentlig myndighed

Der er ca. 39​.400 medarbejdere i Region Hovedstaden (opgjort i fuldtidsstillinger)

Web-tv: Se, hvad regionen laver​


​​
Videoen fortæller, at Region Hovedstaden med 1,8 mio. indbyggere er den største af Danmarks 5 regioner. Regionen strækker sig fra Bornholm i øst til Hundested i vest og beskæftiger sig både med sundhed og vækst i hovedstaden. Hele tiden med borgerne i centrum, også forud for de vigtige beslutninger.

Sundhed er regionens største opgave. Med flere end 12.000 sengepladser er regionen landets største sundhedsvæsen. Et sundhedsvæsen man hele tiden forsøger at gøre bedre. 

Professor Kjeld Schmiegelow fra BørneUngeKlikikken på Rigshospitalet fortæller, at det fx er et mål at løfte helbredelsesraterne for børnelæukemi hos voksne ”fra 40 til måske 80 procent”. Det er eksempler som dette, der viser, at regionen har forskere på internationalt niveau.

Hvad enten man har brug for en kørestol, eller har svært ved at høre eller se, eller lider af andre handicap, så har Region Hovedstaden en lang række tilbud, der kan hjælpe til at gøre hverdagen så god som muligt.

Region Hovedstaden bruger ofte nye metoder, når vi rydder efter forurening. Miljøsagsbehandleren Peder Johansen fortæller om en metode, hvor man putter bakterie i den forurenede jord, som så nedbryder forureningen.

Der skal ske en væsentlig forbedring af den offentlige transport. Regionen og en række af kommunerne i regionen peger på, at der skal ske en udbygning af metro og S-tog. Og det er besluttet, at der skal laves en letbane langs Ring 3. Også gode flyforbindelser og en sammenhængende trafikplan i Region Hovedstaden står højt på listen for at sikre områdets fortsatte udvikling.

Regionen ledes af 41 folkevalgte politikere, som er på valg hver 4. år. Regionsgården ligger i Hillerød, hvor en stor del af den centrale administration holder til.

Region Hovedstaden støtter både bioteknologi, turisme og erhvervskongresser for at skabe vækst og udvikling. Alt sammen for at styrke regionen som en international metropol og et godt sted at bo.

​​​
Redaktør