Blinfo-kortlægning veloverstået på Fuglsangcentret i Fredericia

​Snart har du mulighed for at benytte Blinfo, når du kaster dig ud på bl.a. aktivitetsbanen på Fuglsangcentret i Fredericia. Sammen med testbrugerne Mette og Gitte, har Blinfo-teamet fra Blindecenter Bredegaard kortlagt en række områder, som snart bliver mere tilgængelige for stedets blinde og svagsynede gæster.

Vent...

​Onsdag d. 19. maj 2021 rejste Blindecenter Bredegaards Blinfo-team til Fuglsangcentret, som er Dansk Blindesamfunds hotel- og kursus- og konferenceejendom i Fredericia. Blinfo-teamet består af synskonsulent Anne Krag, konsulent inden for IT og velfærdsteknologi Heidi Stener Larsen og udviklingskonsulent Maria Kümmel Nielsen.

Fuglsangcentret har bestilt et Blinfo set-up, som skal dække stedets nye udendørs aktivitetsbane samt sansehaven, legeplads og motionsområde. Derudover skal Blinfo-teamet foretage et tilgængelighedstjek af restauranten, svømmehallen og receptionen og komme med anbefalinger til hvordan tilgængeligheden kan forbedres.

"På grund af corona er kortlægningen blevet udskudt et par gange, så vi har glædet os ekstra meget til endelig at komme i gang" siger Heidi Stener Larsen. "Det er en stor og spændende opgave, som vi står overfor. Med vores erfaringer med Blinfo og synsfaglighed, glæder vi os til at skræddersy et anvendeligt teknologisk hjælpemiddel og kigge på hvor tilgængeligheden generelt kan forbedres". 

Sammen med to testbrugere, psykolog Mette List Elhøj og aktivitetskoordinator Gitte Micheelsen, begge ansat i Dansk Blindesamfund, er de udvalgte områder blevet grundigt gennemgået og Gitte og Mette er kommet med uvurderlige input til hvad de forskellige beacons skal give Blinfo-brugeren informationer om, så områderne kan benyttes så selvstændigt som muligt.  

"Det er afgørende for Blinfos anvendelighed, at blinde eller svagsynede mennesker er med i kortlægningsfasen, for her kan de sætte ord på, hvad det er man har brug for at vide om de omgivelser, man står i. Så er vi er utrolig glade for at Gitte og Mette havde lyst til at være med" fortæller Heidi.  

Nu følger et arbejde med design af Blinfo-beskeder - altså hvad de forskellige beacons skal informere om - og efterfølgende vender Blinfo-teamet retur til Fuglsangcentret, hvor Blinfo sættes op og testes af nye testbrugere. 

Billede af Heidi Stener Larsen og Gitte Micheelsen.

Fra venstre mod højre: Heidi Stener Larsen og Gitte Micheelsen.

Læs mere om Blinfo her (åbner i browser på ny fane).

Gå til Fuglsangcentrets hjemmeside her (åbner i browser på ny fane).

Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor