​​​

Blinfo på vej til Vrå Børne- og Kulturhus

Det nybyggede Vrå Børne- og Kulturhus, som forener skole, daginstitutioner, foreningsliv, bibliotek og borgerservice​ vil inden længe få et skræddersyet Blinfo setup til gavn for synshandicappede borgere og andre, der har glæde af auditiv information - også den almene borger, der kan bruge Blinfo, som en guide til huset. ​

Vent...


I Hjørring Kommune har man omkring årsskiftet 2021/2022 indviet det nye flotte Vrå Børne- og Kulturhus, som på nytænkende vis forener skole, daginstitutioner, foreningsliv, bibliotek og borgerservice i ét samlet hus. Tidligt i processen har kommunen indtænkt tilgængelighedsløsninger, heriblandt Blinfo. 

Både Vendsyssel Ny Teater og Hjørring Borgerservice har for flere år siden fået et Blinfo setup - hjulpet godt på vej af de aktive synshandicappede brugere i lokalområdet, Marlene og Eilif. Så da det nye børne- og kulturhus i Vrå var på tegnebrættet inddrog kommunen straks Marlene og Eilif både i forhold til mere traditionelle tilgængelighedsløsninger som ledelinjer, men også i forhold til Blinfo. 


Det nybyggede Vrå Børne- og Kulturhus 

Vrå Børne- og Kulturhus


Blinfo henvender sig ikke kun til synshandicappede mennesker, men også andre, der har glæde af auditiv information fx ordblinde eller mennesker med kognitive funktionsnedsættelser. Blinfo har mange anvendelsesmuligheder. "Jeg vil også bruge Blinfo, når jeg kommer i huset for via appen er alle informationer samlet ét sted og jeg skal ikke ind på en masse hjemmesider" fortæller projektchef i Hjørring Kommune, Henrik Bøgeskov Lolholm.  

Tirsdag d. 22. marts var Bredegaards Blinfo-team på besøg i Vrå, hvor huset med "Blinfo-øjne" blev gennemgået sammen med projektchef Henrik Bøgeskov Lolholm, Marlene, Eilif og Blinfo-teamet. "Det er et imponerende byggeri og vi glæder os meget til at Blinfo bliver en del af det" siger Heidi Stener Larsen. 

Husets Blinfo setup kommer til at henvende sig til besøgende, som ikke har sin daglige gang fx borgere, der skal på biblioteket, på borgerservice eller skal til et aftenarrangement. Blinfo-teamet forventer at have et køreklart setup færdig inden sommerferien. "Vi venter lige på at den nye Blinfo app til både Apple og Android er færdigudviklet" slutter Heidi Stener Larsen. 

Læs mere om Blinfo her (åbner i browser på ny fane).


​Fra venstre: Eilif, synskonsulent Anne Krag, konsulent IT og velfærdsteknologi Heidi Stener Larsen og projektchef i Hjørring Kommune Henrik Bøgeskov Lolholm. 


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor