Bredegaard Posten januar 2021

​Glæd dig til januar måneds Bredegaard Post! Læs blandt andet om da Michael, som den første beboer, fik vaccine mod COVID-19, om dagtilbuddets fusion og flytning og om en vildfaren ugle i hus F. Husk du også kan lytte til Bredegaard Posten.

Vent...

Michael blev som den første beboer på Bredegaard vaccineret mod COVID-19 

Historisk personligt stort øjeblik
Jeg vil gerne skive en historie omkring, hvordan jeg personligt oplevede det at få vaccine mod Covid-19. Først i april måned fortalte jeg Irene, at når der blev lavet en vaccine mod Corona, ville jeg være den første, der skulle have den på Bredegaard. 
Månederne gik, men så kom der officielt besked om, at der nu var en vaccine på vej. Så blev jeg i tvivl om, jeg ville have den alligevel, pga. at man jo ikke havde set, hvordan den virkede ude i verden. 

Michael får som den første beboer på Bredegaard vaccine mod COVID-19.Jeg fik derfor til opgave, at i min juleferie skulle jeg tænke meget over, om jeg ville have vaccinen. Jeg brugte en del af juleferien på at søge via internettet, høre radio og tv omkring vaccinen. Jeg fandt så også ud af, at England var de første, der startede med at give vaccinen, og der det gik op for mig, at jeg gerne ville vaccine-res, så jeg kunne være med til at bekæmpe Covid-19.

Så kom den store dag, hvor vi skulle have stikket og den første vaccine mod Covid-19. Simon kom op i huset om morgenen for at ledsage mig ned til spisestuen. Han sagde, at han havde fået vide, at jeg meget gerne ville være den allerførste, der fik Covid-19 vaccinen på Bredegaard. Jeg blev så glad over, at Irene havde husket det efter så mange måneder. 
Dette er et historisk personligt stort øjeblik for mig, da jeg sætter mig i stolen og trækker op i mit ærme og med ét har jeg fået stikket i kampen mod Covid-19. 
Med venlig hilsen Michael Hansen. 

Følg Bredegaards dygtige køkken på Instagram

Bredegaards køkken har oprettet en Instagram-profil, hvor de giver indblik i dagligdagen i køkkenet og viser noget af den dejlige mad, som de laver til beboere, brugere og medarbejdere på Bredegaard. Følg køkkenet under profilnavnet bredegaard-koekken. 

Screenshot af køkkenets Instagram-profil.


Snebolde i Esrum Sø

Jesper Skov kaster snebolde i Esrum sø.


En af de dage hvor sneen stadig lå tungt på jorden, gik Jesper Skov og Anne Krag en tur gennem slotsparken til Esrum sø, hvor de smed snebolde i vandet.

Sød lille historie fra Rahma

Rahma skrev til mig, at hun havde en sød lille historie fra sin hverdag som husassistent på Bredegaard. Hun skrev følgende:

”En beboer spurgte mig, om han ikke måtte give mig en krammer. Jeg svarede, at det ville jeg gerne, men at vi ikke må på grund af corona. Vedkommende siger så: ”Vi skal bare ikke sige det til nogen, vi holder det for os selv”. 

Rahma fortæller mig, at beboeren fik en corona-venlig krammer. 

Dagtilbuddets fusion og flytning er en win win situation

Bredbåndspudseren hejses op og flyttes over i den nye container.På et bestyrelsesmøde i efteråret blev det besluttet at rydde det tidligere træværksted for maskiner således, at dagtilbuddet kunne anvende lokalet. Jublen - hos såvel personale som brugere - ville ingen ende tage. 

Tænk, at vi endelig kunne få lov til at tage det 120 m2 store lokale i brug. Tilbud hos diverse rengørings- og flyttefirmaer blev indhentet og valget faldt på Renell og et lokalt flyttefirma, der fik til opgave henholdsvis at rengøre lofterne i det tidligere værksted for træstøv samt flytte alle de store maskiner ned i containeren indkøbt specielt til formålet. Da rummet var tømt, blev gulvet rengjort med Taski-maskinen af Rahma, som fik hjælp af Jesper Skov. 


Her bliver bredbåndspudseren hejst op og sat ned på et lad, hvorefter den blev kørt ind i containeren.

Jesper Skov hjælper Rahma med at vaske gulvene.
Jesper Skov hjælper Rahma med at vaske gulvene med den store gulvmaskine.

På vores teammøde i december besluttede vi, at væveriet skulle flytte ind i det tidligere træværksted og samværs- og aktivitetstilbuddet (§104) skulle flytte ind, hvor væveriet havde holdt til. Da vi kom til juleferien, var vi færdige med at rydde ud, spartle og male i det tidligere træværksted, og det lykkedes os – med hjælp fra driften - at flytte samtlige væve ind i træværkstedet, ligesom Anja og Christina også nåede at indkøbe en stor hjørnesofa. 
Anja forbereder væggen, så den kan males.
Anja forbereder væggen, så den kan males.
Den første uge af 2021 holdt vi lukket i dagtilbuddet, og hele ugen blev – igen sammen med driften - brugt på at male, flytte og rydde op. Selvom Anja og Christina havde ledt med lys og lygte efter et passende sofabord til den store hjørnesofa, var det ikke lykkedes dem, hvilket inspirerede Anja til at bygge et selv. 

Lars flyttede musikken op i det tidligere samværs- og aktivitetstilbud, mens personalet derfra flyttede ned i det tidligere væveri. Mens Lars svang penslen, blev det besluttet, at hans nye tilholdssted skulle hedde ”Musikhuset” og rygterne vil vide, at lyden i Lars’ nye domicil er væsentlig bedre end i det gamle lokale. 

Det tidligere træværksted, da alt var kaos.
Her ses det tidligere træværksted, da alt var kaos.
Tanja bag væven i det nye væveri.
Tanja bag væven i det nye væveri.
Flytningen betyder, at brugerne i § 104 får adgang til større toiletter, hvilket bidrager positivt til trivslen og arbejdsmiljøet hos såvel brugerne som medarbejderne. I lokalet er indrettet et motionshjørne og da flere brugere har ønsket nye motionsmaskiner, vil de to fysioterapeuter - sammen med Maria Kümmel – ansøge diverse fonde om penge til bl.a. et løbebånd og en benpresmaskine. Vi krydser fingre for, at ansøgningen går igennem. 

Det nye motionshjørne i samværs- og aktivitetstilbuddet.
Det nye motionshjørne i samværs- og aktivitetstilbuddet (§104).
Ingelise gør papir klar til at blive makuleret.
Ingelise gør papir klar til at blive makuleret.
Flytning er lig med nye rutiner – for såvel brugere som for personale - og dem øver vi os allesammen rigtig meget på lige nu. Og samtidig glæder vi os rigtig meget over, at vi nu er fysisk tættere på hinanden, hvilket giver os et hav af nye muligheder i forhold til aktiviteter med brugerne, ligesom vi i større omfang har mulighed for at hjælpe hinanden, når kolleger er til møder eller har ferie. 

Hvis du endnu ikke har været nede og se, hvordan vi har indrettet os, vil vi meget gerne opfordre til, at du kigger forbi.

Jesper Lyng bygger snemand

Jesper bygger snemand.

Jesper Lyng og Anne Krag skulle have været ude og cykle, men pga. snevejret byggede de en snemand uden for Jespers lejlighed. Jesper formede ører, børstede snemanden af og bestemte hvor hatten skulle sidde. Nyheder på hjemmesiden

Har du læst de seneste nyheder på hjemmesiden? I januar er der skrevet følgende nyheder:

  • Ninasofie og Heidi tager en tørn som corona-testere i Den Sociale Virksomheds podeteam
  • Dagtilbuddets ferielukning i 2021
  • Nyt organisationsdiagram
  • 40 beboere og ca. 20 medarbejdere vaccineret for COVID-19 fredag d. 15. januar 
Læs nyheder via følgende link, som åbner i browser på ny fane: https://www.densocialevirksomhed.dk/blindecenterbredegaard/nyheder/Sider/default.aspx

Køkkenets elev Mette medvirker i udsendelse fra Hotel- og Restaurantskolen

Screenshot af Mettes medvirken i Facebook- udsendelse fra Hotel- og Restaurantskolen.
Køkkenets ernæringsassistentelev Mette har sine skoleophold på Hotel- og Restaurantskolen i Valby og hun blev headhuntet af skolen til at medvirke i en liveudsendelse på Facebook, som blev sendt d. 19. januar.

Mette fortalte om alt det gode ved ernæringsassistentuddannelsen. Køkkenet er meget stolte af Mette over, at hun ville stille op og forhåbentlig medvirke til at flere vælger uddannelsen. Se udsendelsen på Facebook via følgende link, der åbner i browser på ny fane: https://www.facebook.com/watch/live/?v=5623237687701776&ref=watch_permalink

Ugle på spil i hus F

Den 22. februar fik Kim, socialpædagog i hus F, sig lidt af en forskrækkelse. Kim gik ned i husets dagligstue og opdagede en ugle, der fløj forvirret rundt indenfor. Hvordan den er kommet ind, er noget af et mysterium. Uglen, som nok er en skovhornugle, prøvede at komme ud. Den fløj ind i vinduerne, satte sig på pejsen og i Lones stol. Kim fik åbnet skydedøren og Lisbet var modig og tog uglen mellem sine hænder og slap den løs ud af døren. 

Lisbet med den vildfarne ugle mellem hænderne.

Hilsen fra ergoterapeutstuderende

Kære alle sammen!

Det har været en stor fornøjelse at lære jer at kende og være en del af jeres hverdag. Det har været en meget begivenhedsrig oplevelse at være i praktik på Bredegaard – en oplevelse vi ikke ville have været foruden, skønt det sluttede lidt tidligere end forventet.

Bredegaard har været et meget spændende sted at være i praktik i. Tusind tak for at I har været så imødekommende over for os.

Med venlig hilsen
Ida og Katrine
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor