Bredegaard Posten april 2021

​Læs om gode tips fra Dansk Blindesamfunds medlemsblad, se billeder fra en solrig og hyggelig søndag i hus F og læs den gode nyhed om, at IT-caféen starter op igen.

Vent...

Gode tips i det seneste nummer af Dansk Blindesamfunds medlemsblad  

I det seneste nummer af Dansk Blindesamfunds medlemsblad kan du blandt andet læse om:

  • at det nu er muligt at søge om ledsageordning efter man er fyldt 67 år. 
  • at bogen ”Viller – min far er røver” af Jesper Troelstrup, der er synshandicappet, er udkommet på Byens Forlag og kan købes i din lokale boghandler eller findes på Nota. Følg link, der åbner i browser på ny fane:  https://nota.dk/bibliotek/bog/viller-min-far-er-r%C3%B8ver
  • et nyt kursus på Zoom i MovieReading, som er en app til synstolkning i biografer. 
  • mange andre gode tilbud og aktiviteter på Fuglsangcentret og i de lokale kredse blandt andet historisk sommertema om de slesvigske krige og genforeningen og om krop, sind og bevægelse.

Hyggesøndag i hus F

Søndag d. 18. april var en dejlig lun og solrig dag og dét udnyttede mange af beboere og medarbejderne i hus F. Frokosten blev nydt på terassen og efterfølgende blev det slappet af og hygget.
Lone drikker en kop kaffe under paraplyen.
Rikke slapper af i hængekøjen.


IT-caféen starter op igen

Torsdag d. 6. maj slår Anne og Heidi dørene op i IT-caféen og hurra for det! Vi har stadigvæk corona at forholde os til og derfor bliver formen en smule anderledes. 
Der vil være IT-café i to hold om torsdagen. Et formiddagshold kl. 10:00-11.30 og et eftermiddagshold kl. 13:00-14.30. Vi mødes 4 brugere ad gangen sammen med Anne og Heidi. Holdene er for de øvede og superbrugere af Blinfo. 

Screenshot af Min Sundhed appen.

  • I IT-caféen vil vi fx arbejde med følgende temaer: 
  • Afprøvning af nye apps som Min sundhed.
  • Planlægge events fx i forhold til Blinfo.
  • Opgaver i forbindelse med personaleundervisning i fx VoiceOver, Talk Back, Zoom og Siri. 
  • Udarbejde manualer til eksempelvis brug af Mac eller Sonos. 
  • Omverdenskontrol som fx Hue. 

IT-cafeen vil fortsat tilbyde individuelle forløb. Anne og Heidi kontakter IT-caféens brugere og får afklaret, hvem der vil deltage hvornår. Der er ikke 
IT-café Kr. Himmelfartsdag og den efterfølgende torsdag, da vi er på Fuglsangcentret.

Fællesmøde d. 5. maj

Onsdag d. 5. maj er der fællesmøde for alle medarbejdere i Spisestuen. Fra kl. 13:00-14:00 vil Maria og de øvrige superbrugere undervise i brugen af borgerkalenderen i Nexus og efterfølgende er der teammøder for de teams, der plejer at holde teammøder om onsdagen.  

Beboernes aftaler vil blive overført fra Outlook til Nexus d. 6. og 7. maj og borgerkalenderen i Nexus vil blive taget i brug mandag d. 10. maj. 
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor