Bredegaard Posten august 2020

​Blinfo er nu tilgængelig til Android-telefoner og er tilmed gået under jorden! Læs seneste nyt om Blinfo og læs også om nogle af de aktiviteter, der er sket på Bredegaard i løbet af august. Bredegaard Posten rundes af med en hilsen fra Social- og Indenrigsminister Astrid Krag.

Vent...

​Blinfo til Android og under jorden

Søren fra Ejendomsservice hjælper Anne og Heidi med at grave beacons ned i jordenFonden Østifterne donerede i slutningen af 2019 100.000 kr. til udvikling af Blinfo-app til Google Android-telefoner. Herefter gik jagten ind på den rigtige samarbejdspartner, som kunne udvikle en app til os med de funktioner, vi ønskede og valget faldt på det århusianske firma Appdictive. I løbet af det sidste halve år har Jesper fra Appdictive sammen med Blinfo-folkene på Bredegaard udviklet og tilpasset Android-appen, og selvom den ikke er helt færdigtestet endnu, så er den faktisk allerede tilgængelig i Google Play. Så hent den endelig ned på din Android-telefon, hvis du har sådan én og giv meget gerne Heidi eller Anne feedback. 

Der er også spændende nyheder i forbindelse med projektet med Slotsparken her i Fredensborg, hvor vi i samarbejde med kommunen og Slotsparken gerne vil etablere Blinfo-oplevelsesruter. Slotsparken tillader som udgangspunkt ikke andre at sætte skilte op. Derfor har Anne og Heidi med hjælp fra Søren fra Ejendomsservice gravet beacons ned i jorden og flere nedgravede beacons er på vej. I øjeblikket tester de forskellige typer af beholdere og hvordan beacons ter sig, når de er gravet ned. Beboere og brugere vil hjælpe med at teste ruten der går bagom Bredegaard i området omkring vandtrappen og fuglebadet. 

Jytte på besøg 

Torsdag d. 20. august kom Jytte, som bor på Lindegården, på besøg på Bredegaard. Jytte har ikke været i dagtilbuddet i 2020, men nu kom hun altså på besøg med sin kontaktperson. 

                  Jytte og Michael hygger med kaffe og lagkage

Preben synes, at så skulle der serveres lagkage. Som sagt så gjort. Lagkagen blev nydt sammen med kaffe udenfor ved administrationen. Jytte var glad for gensynet og især Michael, som fik et stort kram.

Mangler du en mobiltelefon?

John, der bor i hus E, har en Blind Shell mobiltelefon til salg. Den er kun lidt brugt og kan købes for 1.000 kr. Nyprisen er 3.000 kr. Interesserede kan henvende sig til Team DE. 

Fornøjelig tøsedag 

En af årets sommerferieaktiviteter var traditionen tro tøsedag, som blev afholdt med stor succes i Aktivitetshuset. Alle deltagerne var fornøjede og nød forskellige former for wellness fx ansigtsmasker, håndpleje og fodpleje. Dagen sluttede af med en dejlig frokost fra Femkløveren.

Tøsedag med wellness og frokost

Open air radio

Når man er underlagt restriktioner pga. corona, gælder det om at være kreativ. Og dét var radioholdet, som pga. pladsmangel ikke kan producere Bredegaard Radio i det lille lydstudie. En solrig sommerdag rykkede radioholdet ud i værkstedsgården og det var til stor glæde for Preben, Torben, Anette og Karin, som alle kommer i Aktivitetshuset. De sad eller lå i skyggen mens de hørte live radio under åben himmel. De kunne også komme med ønsker til de hjælpsomme og dygtige radioværter, som denne gang var Jesper Skov, Jesper Lyng og Lars Brandt, og der blev både sunget og klappet med på den dejlige musik. Preben ønskede bl.a. ”Du bure købe dig en tyrolerhat” med Johnny Reimar.  

       Nogle af aktivitetshusets brugere lyttede til udendørs live radio en solrig sommerdag.

Corona-guide til beboere på sociale tilbud fra Social- og Indenrigsminister Astrid Krag 

NSocial- og Indenrigsminister Astrid Krag viser guiden frem på sin mobiltelefonedenstående tekst er kopieret fra Astrid Krags Facebook-side. Teksten er lagt ud d. 9. august 2020.

Kære alle jer, der bor på sociale tilbud. Til jer med handicap eller særlig behov for støtte. Her er en besked til jer - del gerne hvis du kender nogen borgere eller medarbejdere, der kunne have glæde af beskeden. 

Coronavirus har virkelig vendt op og ned på alting - især for jer. Og selvom covid-19 stadig er i Danmark, er hverdagen ved at blive mere almindelig for de fleste mennesker. Det skal den også blive for jer.

Men jeg ved også godt, at der er mange af jer, der er meget bekymrede. Og bliver endnu mere bekymrede i de her dage, når I hører nyhederne fra Aarhus. For hvad er op og ned, er det nu sikkert nok at bevæge sig udendørs og gøre de ting, man plejer at kunne? 

Derfor har Socialstyrelsen lavet denne lille guide til jer, så I også kan vende tilbage til hverdagen. ‘Tilbage til hverdagen - sammen på en ny måde’ hedder den. Kort sagt kan du deltage i det, du plejer. Bare du holder god afstand. Og måske overveje om det I skal lave kan foregå udendørs? 

Det er også okay at købe ind. Hvis du kan, så gør det tidligt på dagen, hvor der ikke er så mange. Og hvis der er noget, du er i tvivl om, så er det altid OK at spørge din kontaktperson.

Kun hvis du bor i Aarhus Kommune er der nogle særlige regler og det skal de nok sørge for at fortælle om lokalt.

Vi skal stadig - allesammen - passe på hinanden. Vaske hænder, holde afstand og også gerne bruge masker, hvis der er mange samme sted. Men vi skal også - allesammen - kunne leve vores liv, og have en hverdag, der er til at holde ud. 

Og til alle, der læser med: med afstand, håndhygiejne og omtanke passer vi på hinanden - håber alle er med på dén.

Print guiden her (link åbner i PDF på ny fane) og læs den evt. højt for Bredegaards beboere.


Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor