​​​​​​

Bredegaard Posten august 2022

​Efter en lang sommerferiepause er Bredegaard Posten endelig tilbage. I denne udgave kan du blandt andet læse om den hjælpsomme frivillige Henrik, om at Yakup satte personlig rekord til Esrumløbet og om at Bredegaard har fået midler til at alle beboere på Bredegaard hver kan få en fødselsdagsgave i 5 år af Bredegaard. 

Vent...

​Hjælpsom frivillig  

Henrik, som er Anne Mortensens mand, er som mange måske ved frivillig til vores festival, hvilket han har været i 4 år. I sin fritid er Henrik kreativ, og han tilbød derfor at male de skilte op, som har hængt på gavlen ved garagen og som er falmet gennem de sidste 6 år. Det sagde vi selvfølgelig ja tak til, så nu kan man tydeligt se, hvem der har optrådt på Bredegaard i den tid, vi har haft festival.  

Henrik maler skiltene op
 

Hilsen fra ergoterapeutstuderende

Heeej, det er Emilie, Millen og Karoline.

Kære beboere og eksterne på Bredegaard

En måned er fløjet afsted! Da vi ankom d. 19. maj, anede vi ingenting om jer eller stedet, men det fik I hurtigt lavet om på! I mødte os med en stor nysgerrighed og åbnede jer op for os.  I har alle, hver og en, gjort et kæmpe indtryk på os, og vi har sammen haft nogle mindeværdige øjeblikke. Blandt andet alle de flotte kager til Kagens Dag og god musik til sommerfesten. Her på Bredegaard er der altid liv og glade dage!

For os har det været meget lærerigt at få et indblik i jeres hverdag og hvad I nyder at bruge tiden på. Så TAK for at lukke os ind og vise os jeres hjem. Vi har nydt de mange nære relationer, vi har fået dannet med mange af jer, og især også de samtaler, vi har haft med jer 1-1. 

Her på Bredegaard er I samlet mange forskellige mennesker, og det har været givende for os at se, hvordan I alle på trods af forskelligheder formår at leve sammen, grine sammen og hjælpe hinanden med stort og småt - bliv ved med det. 

Tak for denne gang og måske vi ses en igen, hvem ved? 

De største hilsner
De tre ergoterapeutstuderende Emilie, Millen og Karoline 

Yakup satte ny rekord til Esrumløbet

Søndag d. 28. august kom dagen, hvor Yakup for andet år i træk deltog i Esrumløbet sammen med fysioterapeut Julie. Yakup løb igen i år Isabellaruten på 5 km., som går gennem slottet og slotsparken.
Yakup fortæller, han har haft sommerfugle i maven og glædet sig meget til denne dag, som han har trænet op til det sidste år. 

I år løb Yakup alle 5 km uden at holde pause, og satte ny rekord med en hurtigere tid end sidste år. Yakup løb stolt over målstregen med et stort smil og fik en flot medalje om halsen. Efterfølgende fejrede Yakup og Julie præstationen med en stor øl på Ciao, hvor målet blev evalueret efter Yakups eget ønske.

Yakup og Julie løber sammen over målstregen

En glad YakupYakup nyder en velfortjent øl efter løbetSluk lyset!

Det kan ikke gentages for tit, så Bredegaard Posten vil også minde alle om at huske at slukke for lys, man kan undvære, og for diverse apparater, når de ikke er i brug. Spar også på det varme vand. Og husk i øvrigt de mange muligheder for affaldssortering nede ved garagen og køkkenet.

Gem ikke på skrivebordet

Vores bærbare og stationære computere bliver i disse år udskiftet og vi bliver ikke varslet om hvilke computere det drejer sig om. Så gem ikke dokumenter på computerens skrivebord, men brug i stedet Fælles-mappen på V-drevet eller dit eget H-drev, som kun du har adgang til. 

Vild orkidé på Bredegaard

Ja, man skulle ikke tro det, men billedet forneden viser en vild orkidé, som vokser bag containeren ved garagen i Bredegaards Park. Orkidéen er fredet og må hverken plukkes eller graves op. ​

Vild orkidé i Bredegaards park


Fredag er Kagedag 

Laila rører kagedejen sammen

I hus F betyder fredag kagedag. Og denne fredag bagte Laila vafler.
Laila sad ved spisebordet og målte ingredienser af. Det var hyggeligt at dufte til de forskellige ting, inden de blev puttet i. Laila rørte dejen sammen med håndkraft. Det var lidt hårdt, men det var tydeligt, at Laila havde bagt før - det sås i håndelaget. 


Duften bredte sig stille og roligt i hele hus F, efterhånden som vaflerne tog form og blev smukke og gyldne og sprøde. ”De spises bedst med flødeskum og syltetøj” sagde Laila.


Tommis vittigheder

Varm sommer

Vi kan vist godt blive enige om, at det har været en meget varm sommer i Danmark i år og at det nogle dage næsten har været for meget af det gode? Thomas fandt en måde at blive afkølet på og placerede sine varme fødder i badebassinet ved hus A. 

Thomas afkøler med fødderne i vand

Pårørende donerer flotte smykker til festivalen  

Birthe laver smykker i hjemmet
Birthes øreringe på stativUnder vores pårørendemøde i foråret talte Charlotte (funktionsleder i dagtilbuddet) med Jesper Lyngs værge og pårørende, Birthe. Hun fortalte, at hun selv laver smykker, og at hun gerne ville donere nogle til festivalen, som vi kunne sælge. Og som sagt så gjort. 

Et par uger inden festivalen kom Birthe og Carsten til Bredegaard med smykkerne, og hold nu op, det er nogle flotte smykker, Birthe har lavet. Der blev solgt en del, men der er stadig nogle tilbage, så hvis man skal bruge en gave, kan man komme forbi dagtilbuddet og se på udvalget.  Pengene fra salget går til beboerforeningen. 


Fødselsdagsgaver til alle beboere i 5 år

Funktionsleder Pernille fik inden sommerferien en rigtig god idé: at søge midler til, at alle beboere på Bredegaard kan få en fødselsdagsgave hver af Bredegaard i 5 år. Pernille gik til Maria K. med sin idé og sammen skrev de fondsansøgninger til blandt andet fonden Østifterne og Dansk Blindesamfunds legat. 

Ikke længe efter ansøgningerne var sendt afsted kom der svar. Både Østifterne og Dansk Blindesamfund vil gerne være med til, at alle beboere bliver fejret med en fødselsdagsgave fra Bredegaard. Da der er en del praktik, som skal på plads, vil uddelingen af gaver først begynde fra januar 2023. Hurra!

Fødselsdagskage med lys og balloner, gaver og serpentiner omkring


Sommerferieaktiviteter


Tur til Sørup is ved Esrum sø

I dagtilbuddets lukkeuger har der været afholdt en række sjove og hyggelige aktiviteter. Der har fx været mandeaften, wellness-dag for kvinder og Gilleleje is har været på besøg. 

På billederne kan du se Tommi og Preben, som var på endagstur i Sverige med Peter og Dorthe. Der er også et billede fra turen til Sørup Is ved Esrum sø og fra bålhyggen i Bredegaards bålhytte, hvor der blev grillet pølser. 


Bålhygge i Bredegaards bålhytteTommi og Prebenpå tur i SverigeRedaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor