​​​​​​​​​​​​​​​​​

Bredegaard Posten august 2023

​Efter en dejlig lang sommerferie er Bredegaard Posten tilbage. Denne gang kan du læse om et nyt lydfyr på Helsingørsvej, der har forbedret sikkerheden for gående, om den nye el-ladcykel og om hus A's tur til Tegners Museum og Statuepark. 

Vent...

​​

Månedens medarbejderportræt: Tina Borup Capell

Tina Borup CapellStilling og team: Socialpædagog i hus C. 

Hvad laver du i dit daglige arbejde? I mit daglige arbejde hjælper jeg beboerne i hus C med de ting, som de hver især har brug for at få hjælp til. Meget af min arbejdsdag går med gode snakke ved køkkenbordet, hvor vi vender, hvad der sker både i vores lille verden på Bredegaard og ude i den store verden.

Den seneste tid har det fx handlet meget om, hvorfor alting er blevet dyrere, og om det mon snart bliver bedre. I hus C betyder ”bedre”, at tingene helst skal være, som de plejer. Det kan vi bedst lide. Hver dag har det stor betydning i hus C, hvad menuen mon står på, og hvor store portionerne mon er.

Hvornår er det bedst at spørge dig om råd og hjælp? Man er altid velkommen til at spørge mig om noget, som jeg måske kender svaret på. Hvis ikke, så hjælper jeg gerne videre til den, som kan finde et svar.

​Har du en privat interesse du vil dele med os? Privat har jeg nok at se til med 5 voksne børn med koner og kærester og børnebørn. Og så besøger jeg tit min gamle far i Jylland. Jeg har næsten altid et strikketøj i gang. Lige for tiden strikker jeg strømper.


Yakup træner til Esrum Sø RundtYakup til Esrum Sø Rundt


Yakup har trænet intensivt til Esrum Sø Rundt, hvor han for tredje år i træk skulle løbe Isabella-ruten på 5 km. Løbet foregik i søndags d. 27. august og i næste udgave af Bredegaard Posten kan du læse hvordan det gik og se billeder fra dagen.Længere grøn-tid ved fodgængerovergangen på Helsingørsvej​

Lydfyret ved fodgængerovergangen på Helsingørsvej har fået en ny funktion, som betyder at grøntiden for gående er længere. I bunden af lydfyret på begge sider af vejen sidder nu en knap. Hvis du trykker på den og skal over vejen, har du 3-5 sekunder til at nå godt ud på vejen inden trafiklyset skifter til grøn for bilister. Det blinde-venlige lydfyr er ikke noget, der ellers er kendt ude i det ganske land. Alexander var den første til at prøve og han var meget begejstret. Han kunne se bilerne blive holdende.

Lydfyr med den nye knap i bundenAlexander har testet det nye lydfyr


Ny el-ladcykel til kørestolsbrugere

Da Karl Erik Guldager Knudsen gik bort i 2021 efter 25 år på Bredegaard, testamenterede han sin formue til Bredegaard. Arven var øremærket ferieoplevelser og indkøb, der fremmer fysisk aktivitet på Bredegaard - særligt for beboere med begrænsede midler. 

Motionsredskaberne og gyngerne i parken er betalt med midler fra Karl Eriks arv og inden sommerferien blev der gjort endnu et indkøb, som vi længe har ønsket os. 

Der er nemlig indkøbt en el-ladcykel til kørestolsbrugere. Nu kan de af Bredegaards beboere, der sidder i kørestol, få en cykeltur med vind i håret og fart over feltet. Her er det Lone, som prøvekører cyklen sammen med Bénédicte mens Jesper Skov hepper.

Lone prøvekører den nye ladcykel sammen med Bénédicte mens Jesper Skov hepper


Jacob laver rabarbergrød​

Jacob laver rabarbergrød

Selvom corona-pandemien var en besværlig og hård tid, så er der gode stunder at tænke tilbage på. Jacob mindes at Anne Krag og han lavede rabarbergrød. Det fik han hjemme hos sin mormor, da han var barn.  

​Under nedlukningen fik Jacob leveret rabarber af sin søster og Anne og Jacob lavede så grød iført mundbind. Jacob har snakket om det mange gange efter og d. 9. august gentog Jacob og Anne succesen. 

Der blev lavet grød til hus E - heldigvis uden mundbind. Jacob fortalte, at husets beboere blev rigtig glade for grøden, som blev serveret til aftenkaffen.Hus A på tur til Tegners Museum

Den 19. juli tog Osman, Lars, Dennis og Thomas fra hus A til Rudolph Tegners Museum og Statuepark i Dronningmølle. Her skulle de opleve det udendørs lydværk “Udspændt” skabt af komponist Ditte Rønn. ​Lydværket er en hyldest til menneskets virvar af tilstande og følelser, og er inspireret af mennesket, manden og kunstneren Rudolph Tegner og hans værker. 

Med en medbragt kurv med kaffe og sikkert også lidt til maven nød beboerne den 25 minutter lange lydoplevelse, som alle synes var fantastisk. 

​Inspireret af sine medboeres positive fortællinger tog Michael sammen med Tinne til Tegners nogle dage efter og oplevede lydværket. Michael synes også, at værket var fantastisk og det er hermed en opfordring til andre på Bredegaard: Tag til Tegners og oplev “Udspændt”. Værket afspilles alle dage kl. 12, 15, 17 og 22. 

Lars og ThomasTinne og Dennis
Redaktør

Kommentarer 

Du skal være logget ind for at benytte denne funktionalitet.

Opret profil
RSS kommentarspor Tilmeld kommentarspor